Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Satsa på ett snyggt munskydd i tyg.Satsa på ett snyggt munskydd i tyg.Satsa på ett snyggt munskydd i tyg.
Satsa på ett snyggt munskydd i tyg. Foto: Jason Lloyd-Evans/Stefan Knauser

12 snygga munskydd i tyg - från budget till lyx

Munskydd i tyg har blivit allt mer populärt att bära och flera stora modehus har också hakat på trenden att göra egna ansiktsmasker och munskydd. Urvalet blir allt större och du kan välja bland många snygga munskydd med loggor, olika budskap, mönster och material. Här listar vi 12 tvättbara munskydd i tyg - från budget till trendig lyx - som du enkelt kan köpa online. 

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man ska bära munskydd i kollektivtrafiken och i vissa regioner rekommenderas munskydd även på platser där det kan bli trängsel. Det finns ingen forskning som visar att munskydd kan skydda mot pågående smitta av Covid-19, men många väljer ändå att bära munskydd på offentliga platser, som en extra skyddande åtgärd. 

I dag säljs engångsskydd gjorda i pappersmaterial, så kallade kirurgiska munskydd, men i många butiker säljs nu fler varianter av munskydd i tyg. Dessa skyddar främst bäraren från att sprida droppsmitta genom mun och näsa. 

Många upplever att tygmunskydd är mjukare mot ansiktet och eftersom flera av dem är tvättbara har de lite bättre hållbarhet. Kolla dock alltid upp med tillverkaren hur många gånger du kan tvätta ditt munskydd innan det bör ersättas med ett nytt. Ett annat alternativ är att bära munskyddet i tyg över ett engångsmunskydd för extra skydd, men också om du vill pigga upp din look. 

Det är viktigt att påpeka att ett munskydd i tyg inte är en medicinsk utrusning, den är inte att likställas med en skyddsmask, den skyddar inte mot smitta, och bör inte ersätta andra åtgärder som att tvätta händerna och hålla avstånd.  

 

Här hittar du 12 snygga munskydd i tyg: 

1. Munskydd i silke 

Munskydd i silke.Munskydd i silke.Munskydd i silke.
Munskydd i silke.

Munskyddet från Slip är gjort i 100 % siden och har ett foder i 100 % bomull. Det är tvättbart i maskin. Mer info och köp här (länk till Farfetch.)  

2. Munskydd från Tommy Hilfiger 

Tommy Hilfiger munskyddTommy Hilfiger munskyddTommy Hilfiger munskydd
Tommy Hilfiger munskydd

Flera amerikanska klädmärken var snabba på att göra munskydd i olika modeller. Som här från Tommy Hilfigers märke Tommy Jeans, i ikoniska färgerna rött och vitt. Tommy Jeans, ansiktsmask med flagglogga. Mer info och köp här (länk till Asos.)  

3. Munskydd i ekologisk bomull 

Munskydd i ekologisk bomull.Munskydd i ekologisk bomull.Munskydd i ekologisk bomull.
Munskydd i ekologisk bomull.

Munskydd i militärgrönt och tillverkat i ekologisk bomull. 1 lager tyg som lever upp till EU:s standard när det gäller vävda tyger i munskydd. Har elastiska band för öronen. Munskydd, 7X17 cm. Mer info och köp här (länk till Cubus).  

4. Munskydd i tyg från By Malene Birger 

Munskydd från By Malene BirgerMunskydd från By Malene BirgerMunskydd från By Malene Birger
Munskydd från By Malene Birger

Danska By Malene Birger har lanserat ett munskydd i tyg i signaturmönstret Safro i svart och brunt. Kan kompletteras med ett så kallat PM2.5-filter i en ficka i masken. Mer info och köp här (länk till Wakakuu.)  

5. Mönstrat munskydd från Emilio Pucci 

Munskydd från Emilio PucciMunskydd från Emilio PucciMunskydd från Emilio Pucci
Munskydd från Emilio Pucci

Munskydd behöver så klart inte vara enfärgade! Här är en färgglad variant från Emilio Pucci som verkligen piggar upp! Gjord i polyamid. Mer info och köp här (länk till Farfetch).  


Munskydd under Paris modevecka hösten 2020.Munskydd under Paris modevecka hösten 2020.Munskydd under Paris modevecka hösten 2020.
Munskydd under Paris modevecka hösten 2020. Foto: Stefan Knauser/Jason Lloyd-Evans

6. Munskydd i praktiskt flerpack

Chantelle munskyddChantelle munskyddChantelle munskydd
Chantelle munskydd

Munskydd i praktiskt multi-pack från Chantelle Lingere Lab. Kommer i ett paket om 5 stycken och är tillverkade grå i bomull och varje skydd har 3 lager tyg. Tvättbara i 60 grader. Mer info och köp här (länk till Åhléns).  

7. Munskydd i tyg med mönster 

Mönstrade munskydd i tyg.Mönstrade munskydd i tyg.Mönstrade munskydd i tyg.
Mönstrade munskydd i tyg.

Munskydd i 3-pack i mönstrat tyg - 3 lager - som är veckat och som kan vecklas ut för att passa över mun och näsa. Kommer från danska märket Becksöndergaard och är tvättbara. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

8. Munskydd med bling 

Munskydd i tyg med glitter.Munskydd i tyg med glitter.Munskydd i tyg med glitter.
Munskydd i tyg med glitter.

Munskydd i 2-pack med snyggt glitter (finns även i en guldig variant). Munskyddet är gjort i 3 lager tyg och kan tvättas i maskin. Neqi, resuable face mask. Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

9. Leopardmönstrat munskydd från H&M 

Munskydd i tyg - leopardmönster.Munskydd i tyg - leopardmönster.Munskydd i tyg - leopardmönster.
Munskydd i tyg - leopardmönster.

Munskydd i tyg i 2-pack, ett svart och ett leopardmönstrat från H&M. Gjort i två lager av tyg (bomull + polyester) och kan tvättas i maskin max 20 gånger. Har smidiga elastiska remmar som gör att de kan anpassas efter ansiktet. Mer info och köp här (länk till H&M.)  

10. Munskydd från Balmain 

Munskydd Balmain.Munskydd Balmain.Munskydd Balmain.
Munskydd Balmain.

Munskyddet är i stickad bomullsmix med en stor logga framtill som även syns på insidan. Är tvättbar och mäter 14X 18 cm. Balmain, stickat munskydd. Mer info och köp här (länk till Farfetch).  

11. Munskydd från Svenskt Tenn  

Munskydd Svenskt Tenn.Munskydd Svenskt Tenn.Munskydd Svenskt Tenn.
Munskydd Svenskt Tenn.

Svenskt Tenn har också munskydd, gjorda i Estrid Erikssons kända elefantmönster. Kommer i flera färger och är gjorda i 100 % bomull. Mer info och köp här (länk till Svenskt Tenn.)  

12. Märkesmunskydd från Louis Vuitton 

Munskydd Louis VuittonMunskydd Louis VuittonMunskydd Louis Vuitton
Munskydd Louis Vuitton

Munskyddet från Louis Vuitton kommer i ett set tillsammans med en bandana som man bär runt halsen. Monogram tapestry bandana & mask set är tillverkat i bomull och har elastiska öronsnören som går att reglera. Mer info och köp här (länk till Louis Vuitton). 

Läs mer: Forskaren Emma Frans: ”Kunskap ger lugn i coronakrisen.”