Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Meghan Markle och prins Harry är ett minst sagt stilrent par.Meghan Markle och prins Harry är ett minst sagt stilrent par.Meghan Markle och prins Harry är ett minst sagt stilrent par.
Meghan Markle och prins Harry är ett minst sagt stilrent par. Foto: TT

10 stilsäkra par vi inspireras av: Från då till nu

Vissa par har verkligen det där lilla extra. Den speciella glöden, den självlysande gnistan – och dessutom en klädstil som inspirerar. DV har samlat några favoritpar, vars stil får våra hjärtan att slå lite snabbare. 

Från kronprinsessan Victoria och prins Daniel till Yoko Ono och John Lennon – här är sju stilsäkra kändispar vars stil aldrig går ur tiden.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel: Kostymernas makt

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till utdelningen av Micael Bindefelds Stiftelses stipendium till minne av Förintelsen i januari 2022.Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till utdelningen av Micael Bindefelds Stiftelses stipendium till minne av Förintelsen i januari 2022.Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till utdelningen av Micael Bindefelds Stiftelses stipendium till minne av Förintelsen i januari 2022.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till utdelningen av Micael Bindefelds Stiftelses stipendium till minne av Förintelsen i januari 2022. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det svenska powerparet delar kärlek till kostymen och ståtligare än så här går det väl knappast att bli? Victorias användande av kostymer har accelererat, och inte oss emot! Som par visar de en enad och mäktig front utåt. 

LÄS MER: Från då till nu – stilögonblicken med Victoria & Daniel som vi inte glömmer

Rihanna & ASAP Rocky: Personligt och extra allt

Rihanna och ASAP Rocky på Off White-visning i Paris i februari 2022.Rihanna och ASAP Rocky på Off White-visning i Paris i februari 2022.Rihanna och ASAP Rocky på Off White-visning i Paris i februari 2022.
Rihanna och ASAP Rocky på Off White-visning i Paris i februari 2022. Foto: Veeren -Christophe Clovis / Bestimage / TT NYHETSBYRÅN

Orden räcker inte till med superlativer för detta ultrainspirerande par! Alltid så välklädda, välmatchade (men utan att tappa sin respektive stil) – och sedan Rihanna blev gravid så har ytterligare en nivå adderats. En värld av blivande mammor har fått en ny stilförebild – och mer välklädd pappa får man ju också leta efter.

Meghan Markle och prins Harry: Uppdaterade klassiker

Meghan och prins Harry kan konsten att kombinera det klassiska med det moderna.Meghan och prins Harry kan konsten att kombinera det klassiska med det moderna.Meghan och prins Harry kan konsten att kombinera det klassiska med det moderna.
Meghan och prins Harry kan konsten att kombinera det klassiska med det moderna. Foto: TT / Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without

När den amerikanska skådespelaren gifte sig med den brittiske prinsen 2018 fick Storbritanniens kungahus två nya stilstjärnor vars garderober på ett självsäkert vis kombinerar det klassiska med det moderna. 

LÄS MER: Därför bär Meghan Markle alltid för stora skor (anledningen är så smart!) 

Jane Birkin och Serge Gainsbourg: Franskt bohemiskt

Den franska stilen går aldrig ur tiden!Den franska stilen går aldrig ur tiden!Den franska stilen går aldrig ur tiden!
Den franska stilen går aldrig ur tiden! Foto: Getty Images

Få har varit mer stilbildande än artistparet Jane Birkin och Serge Gainsbourg. Deras avslappnat sexiga, franska stil var högsta mode på 70-talet och inspirerar oss än i dag, oavsett säsong. Som tur är behövs inte många pusselbitar för att uppnå stilen: en klassisk trenchcoat, en randig tröja och en stråväska – et voilà!

LÄS MER: Stilikonen Charlotte Gainsbourg om karriärknep och modemåsten 

Britt Ekland och Rod Stewart: Rockstjärnecoolt

Britts och Rods 70 tals-stil är extra het våren 2020.Britts och Rods 70 tals-stil är extra het våren 2020.Britts och Rods 70 tals-stil är extra het våren 2020.
Britts och Rods 70 tals-stil är extra het våren 2020. Foto: Getty Images

1970-talet är en stor modeinspiration den här säsongen, med massor av virkat, denim och blommönster. Få fick till stilen bättre än ett av decenniets hetaste par – svenska skådespelaren Britt Ekland och rocksångaren Rod Stewart.

Carolyn Bessette-Kennedy och John F. Kennedy Jr: Tidlöst 90-tal

Välskräddat och minimalistiskt, ledord för Kennedy-paret.Välskräddat och minimalistiskt, ledord för Kennedy-paret.Välskräddat och minimalistiskt, ledord för Kennedy-paret.
Välskräddat och minimalistiskt, ledord för Kennedy-paret. Foto: Getty Images

Politikerfamiljen Kennedy är det närmsta en kungafamilj man kommer i USA, och under 90-talet var det JFK junior och hans fru Carolyn som satt på stiltronen. Deras välskräddade och minimalistiska garderober i färgskalan vitt, svart och kamel gör dem till stilikoner än i dag. 

LÄS MER: Carolyn Bessette Kennedys Prada-väska har återlanserats

Michelle och Barack Obama: Amerikansk perfektion

Färgglatt och välklätt är stilen som Barack och Michelle Obama väljer.Färgglatt och välklätt är stilen som Barack och Michelle Obama väljer.Färgglatt och välklätt är stilen som Barack och Michelle Obama väljer.
Färgglatt och välklätt är stilen som Barack och Michelle Obama väljer. Foto: TT / Copyright © 2019 BACKGRID UK

När Barack Obama valdes till USA:s president och flyttade in i Vita Huset med sin fru Michelle var de en välkommen frisk fläkt, inte bara i politiska kretsar. Charmiga, smarta och inte minst välklädda intog paret Obama världsscenen – och därifrån fortsätter de att inspirera med sin amerikanskt perfekta stil. 

Jannike Björling och Björn Borg: Färglatt 80-tal

Inspireras av Jannikes sportiga stil till skidsemestern!Inspireras av Jannikes sportiga stil till skidsemestern!Inspireras av Jannikes sportiga stil till skidsemestern!
Inspireras av Jannikes sportiga stil till skidsemestern! Foto: Getty Images

Den sportiga trenden fortsätter in i våren, och vi ­hämtar garderobsinspiration från modellen Jannike Björling och tennisstjärnan Björn Borg anno 1985. Satsa på färgglada plagg och våga blanda feminina silhuetter med maskulina snitt för att smasha hem stilen. 

Justin & Hailey Bieber: Ungt och trendigt

Justin & Hailey Bieber i september 2021.Justin & Hailey Bieber i september 2021.Justin & Hailey Bieber i september 2021.
Justin & Hailey Bieber i september 2021. Foto: Stephen Lovekin/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Oavsett om de klär sig för att hämta pizza i kvarteret eller om de klätt upp sig till tänderna i aftonkläder som här, så lever detta unga, snygga äkta par i en slags stilsymbios. Känslan är att de klär sig efter humör och att de alltid spelar på samma planhalva: De verkar alltid dela sinnesstämning på ett väldigt gulligt sätt. Ett plus för att de gärna klär sig i skandinaviska märken!

LÄS ÄVEN Se när 21 stjärnorna älskar skandinaviskt mode 2022!

Yoko Ono och John Lennon: 60-talscool

Yoko och John var ett av 1960-talets hetaste stilpar.Yoko och John var ett av 1960-talets hetaste stilpar.Yoko och John var ett av 1960-talets hetaste stilpar.
Yoko och John var ett av 1960-talets hetaste stilpar. Foto: TT

När de träffades 1966 var Yoko en hyllad konstnär, John en världskänd fjärdedel av The Beatles. Tillsammans gav sig duon ut på nya konstnärliga äventyr. Deras stil mixade strama element från Yokos hemland Japan med 60-talets rockiga detaljer. En mix som passar perfekt även i den nuvarande modebilden.

LÄS MER Met-galan: de mest minnesvärda kreationerna genom tiderna 

LÄS MER Så stylar kronprinsessan Victoria knytblusen (och här hittar du säsongens snyggaste modeller!)

LÄS MER 7 stilikoner vars ikoniska strandlooks vi inspireras av än i dag