Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

5 snabba med Carin Rodebjer inför Fashion Week Stockholm

Snart är det dags för hela Modesverige att sätta på sig sina bästa streetstylelooks och bege sig till Fashion Week Stockholm som drar igång nästa vecka. Vi har träffat designern Carin Rodebjer för att checka läget inför hennes visning på modeveckan.

Hej Carin! Berätta, vad har inspirerat till Rodebjers SS18-kollektion?

– Jag blev inspirerad av Nina Simones låt Feeling good. Vi har jobbat med optimistiska symboler som soluppgångar, bristande knoppar och en positiv färgskala. Kollektionen går från energiskt och optimistiskt till det som är jordat på gränsen till sakralt.

Carin Rodebjer.Carin Rodebjer.Carin Rodebjer.
Carin Rodebjer.

Hur föddes din kärlek till mode?

– Jag har alltid varit fascinerad av identitet och stil. När jag var liten gick alltid min mamma till sömmerskan och sydde upp det senaste och det var oerhört spännande. Modebranschen lockade när jag blev äldre för jag fascinerades av den ständiga längtan till utveckling och livslust.

Hur tänker du kring hållbarhet, mode och Rodebjer?

– Vi jobbar delvis med återvinningsbar polyester samt med ekologisk bomull och som vanligt är en av våra hörnstenar att plaggen i stil ska hålla över tid.

Carin Rodebjer pre fall-17.Carin Rodebjer pre fall-17.Carin Rodebjer pre fall-17.
Carin Rodebjer pre fall-17.

Har du någon drömperson du önskar ska bära din design?

– Jag har lyxen att glädjas åt att de flesta som jag drömt om ska bära min design redan burit den. Gloria Steinem vore dock en dröm.

Sist men inte minst, hur kommer du själv vara klädd i höst?

– I kostym eller i jeans och body från Rodebjer.