Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mini Gemoll

5 snabba med Stylein inför Fashion Week Stockholm

Snart drar Fashion Week Stockholm SS18 igång. Ett av alla märken som visar upp sina nya kollektioner är Stylein, som säsong efter säsong ger oss starka modecravings. Vi har träffat Styleins grundare och chefsdesigner Elin Alemdar för att ta tempen inför modeveckan.

Hej Elin! Vad har inspirerat till Styleins SS18-kollektion?

– Den ikoniska ballerinan Diana Vishneva står för mycket av inspirationen. Den råa styrkan, kroppskontrollen och det artistiska uttryck hon personifierar har omvandlats till former i kollektionen. Jag är så inspirerad av Dianas motivation, styrka och envishet. För mig symboliserar hon att framgång är något man måste kämpa för, det är inget man får gratis. Det påminner mig om mina egna år som elitgymnast, att hårt arbete och stötande och blötande skapar perfektion. Jag försöker alltid att applicera det till mitt skapande och det har varit extra tydligt för den här kollektionen – inget har lämnats åt slumpen.

Ögongodis från Stylein.Ögongodis från Stylein.Ögongodis från Stylein.
Ögongodis från Stylein.

Hur föddes din kärlek till mode?

– I New York när jag som 20-åring levde för dagen utan vare sig plan, jobb eller den minsta oro för framtiden. Den kreativa lust jag kände där har jag sparat längst in i hjärtat och plockar fram då och då när allt känns för tungt med ansvar och risker. Mode kommer alltid att handla om passion för mig.

Har du någon drömperson du önskar ska bära din design?

– Jag har egentligen många olika ikoner som jag vill klä med om jag ska välja en gammal favorit så får det bli Kate Moss.

Elin Alemdar i egen design.Elin Alemdar i egen design.Elin Alemdar i egen design.
Elin Alemdar i egen design.

Hur tänker du kring hållbarhet och Stylein?

– Vi älskar att presentera klassisk design som håller långt mycket längre än säsongens snabba trender. Vårt mål är att inspirera kunderna till att tänka smart och långsiktigt genom att investera i riktigt fin design, kvalité och passform.

Hur kommer du själv vara klädd i höst?

– Jag längtar efter att få bära vår härliga stickade tröja Alpaca tillsammans med ett par breda, något korta skinnbyxor och en hellång mörkblå ullkappa. Överlag tycker jag mer om höstens mode än om sommarens.