Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Måneskin och Julia FoxMåneskin och Julia FoxMåneskin och Julia Fox
Måneskin och Julia Fox Foto: TT

Bästa Halloween-lookerna från kändisvärlden

Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh utser årets hetaste Halloween-looker baserat på årets händelser i kändisvärlden. 

Traditionsenligt under Halloween utses de starkaste lookerna från året som gott – och då talar vi inte om de snyggaste, utan de mest kompatibla för just denna högtid. Så innan du dyker ner i utklädningslådan inför Halloween-helgen – ta del av Damernas Världs favoritlooker Halloween-style.

Tips på Halloween-kostymer 2022

Kim Kardashians tejpoutfit

Foto: Elle omslag

Inte en Halloween utan en KK-outfit! Kim Kardashian tejpades in i Balenicaga-tejp inför Balenciagas visning tidigare i år. En halloween-kostym som kräver en hel del jobb – och en tom blåsa. Först att kopiera looken var Lizzo på Elles omslag. 

https://www.instagram.com/p/CaxDnn5DmTS/

Julia Fox danska strypklänning

Julia Fox på Vanity Fairs Oscarsfest i mars.Julia Fox på Vanity Fairs Oscarsfest i mars.Julia Fox på Vanity Fairs Oscarsfest i mars.
Julia Fox på Vanity Fairs Oscarsfest i mars. Foto: Matt Baron/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Julia Fox outfits är nästan värd en egen Halloween, hon har bjudit på många bra och ofta riktigt Halloween-kompatibla ensembler detta år. Den här klänningen från danska Han Kjøbenhavn tog dock hem priset för årets skräckklänning. 

Drottning Elizabeth II och Liz Truss

Drottning Elizabeth dagarna innan sin bortgång hälsar på den redan avsatta premiärministern Liz Truss.Drottning Elizabeth dagarna innan sin bortgång hälsar på den redan avsatta premiärministern Liz Truss.Drottning Elizabeth dagarna innan sin bortgång hälsar på den redan avsatta premiärministern Liz Truss.
Drottning Elizabeth dagarna innan sin bortgång hälsar på den redan avsatta premiärministern Liz Truss. Foto: MEGA / TT NYHETSBYRÅN

En klassisk bild: Drottning Elizabeth i sin klassiska stil skakar hand med ännu en av den långa raden premiärministrar hon hälsat välkommen till posten. Det blev en bild som sammanfattade årets mest uppmärksammade kungliga händelse (drottningens frånfälle) och historiens kortaste innehavare av premiärministertiteln. Det kommer att bli ett och annat par som inspireras av denna händelse under Halloween, var så säker. 

Barbiecore

Margot Robbie och Ryan Gosling som Barbie och Ken i kommande Barbie-filmenMargot Robbie och Ryan Gosling som Barbie och Ken i kommande Barbie-filmenMargot Robbie och Ryan Gosling som Barbie och Ken i kommande Barbie-filmen
Margot Robbie och Ryan Gosling som Barbie och Ken i kommande Barbie-filmen Foto: LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK / LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Barbiecore har varit en trend under året och det är troligtvis något som kommer att göra Halloween mer rosa än någonsin. Bredvid Kourtney Kardashian och Travis Baker – förslagsvis i deras bröllopslook –  så kommer den här duon vara den mest förekommande Halloween-paren. 

Måneskins MTV-look – inklusive nip slip

Ethan Torchio, Victoria De Angelis, Damiano David och Thomas Raggi från Måneskin på röda mattan innan skandalframträdandet.Ethan Torchio, Victoria De Angelis, Damiano David och Thomas Raggi från Måneskin på röda mattan innan skandalframträdandet.Ethan Torchio, Victoria De Angelis, Damiano David och Thomas Raggi från Måneskin på röda mattan innan skandalframträdandet.
Ethan Torchio, Victoria De Angelis, Damiano David och Thomas Raggi från Måneskin på röda mattan innan skandalframträdandet. Foto: Image Press Agency / TT NYHETSBYRÅN

Italienska Måneskin har tagit världen med storm efter vinsten i Eurovision. Under MTV-galan blev deras framträdande anledning till skandal. Inte på grund av Dammiano Davids sexiga outfit, utan för att basisten Victoria De Angelis rockade så hårt att hennes topp föll av och blottade ett bröst. Vips var censuren där och kameran visade i stället … Ingenting. Vi hoppas Måneskin får revanch under Halloween i form av en massa replicas. 

Damino David.Damino David.Damino David.
Damino David. Foto: NIPI / TT NYHETSBYRÅN

Sarah Jessica Parkers blosslook i … And just like that

Sarah Jessica Parker i rökmunderingSarah Jessica Parker i rökmunderingSarah Jessica Parker i rökmundering
Sarah Jessica Parker i rökmundering Foto: J Mayer/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Vill man ta en cigarett men inte lämna ett rökspår efter sig – vad gör man? Jo, tömmer utklädningslådan och tar på sig diskhandskar. Eller? Carrie Bradshaws version av rökrock är verkligen både kul och skräckinjagande på samma gång. 

Pete och Kims första kyss 

Pete Davidson och Kim Kardashian i Saturday Night Live.Pete Davidson och Kim Kardashian i Saturday Night Live.Pete Davidson och Kim Kardashian i Saturday Night Live.
Pete Davidson och Kim Kardashian i Saturday Night Live. Foto: Saturday Night Live / STELLA PICTURES/DDP

De har redan hunnit att göra slut – men visst kommer vi se några Petes och några Kims under Halloween. Deras första kyss i Tusen och en natt-anda kablades ut över hela världen och inte långt därefter var förhållandet ett faktum. En riktigt bra parlook för Halloween som även kan skräckifieras. 

Damernas Världs 5 bästa Halloween-kostymer från 2021:

1. Kim Kardashians helsvarta look (Met-galan, september 2021)

Foto: ANGELA WEISS / TT NYHETSBYRÅN

Mörkast och hetast på den stora Met-galan i år var Kim Kardashian i Balenciaga. Looken är som klippt och skuren för Halloween och är inte jättesvår att återskapa utan att betala Balenciaga-priser. Och när lusten för att inta något ät- eller drickbart blir för stor är det bara att övergå till Kim Kardashians efterfest-look då den ansiktstäckande huvan byttes ut mot Bono-glasögon. 

Kim Kardashian skippade huvan på efterfesten.Kim Kardashian skippade huvan på efterfesten.Kim Kardashian skippade huvan på efterfesten.
Kim Kardashian skippade huvan på efterfesten. Foto: Diggzy/Jesal/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

2. Dödsdockan från Squid Games (hösten 2021)

En replika av dockan turnérar runt i världen – här i Sydney.En replika av dockan turnérar runt i världen – här i Sydney.En replika av dockan turnérar runt i världen – här i Sydney.
En replika av dockan turnérar runt i världen – här i Sydney. Foto: SAEED KHAN / TT NYHETSBYRÅN

Årets läskigaste tv-upplevelse kom från Netflix och är också den mest populära: Squid Games bjuder på många bra Halloween-looker (träningsoverallerna med nummer, de rosa vakt-dräkterna med symboler) – men dockan från första avsnittets första spel är den mest skräckinjagande. Gul blus, orange klänning, knästrumpor, tofsar och försök även återskapa en monoton röst som upprepar ”red light, green light” och du kommer garanterat att vara skräcken personifierad på stan. 

3. Emma Corrins Miu Miu-look (Emmy-galan, september 2021)

Emma Corrin på Emmy-galan.Emma Corrin på Emmy-galan.Emma Corrin på Emmy-galan.
Emma Corrin på Emmy-galan. Foto: Joel C Ryan / TT NYHETSBYRÅN

Sockersöta Emma Corrin chockade de flesta när hon kom till Emmy-galan i stark Miu Miu-look – gul enkel klänning, liten mössa och kloliknande naglar. Looken är perfekt för Halloween – både Handmaids Tale och varulvar nämndes i anslutning till denna röda mattan-upplevelse. Vi nöjer oss med att konstatera att looken är lätt att återskapa och mycket effektfull. Både söt och läskig – en väldigt bra kombination.

Emma Corrins naglar i närbild.Emma Corrins naglar i närbild.Emma Corrins naglar i närbild.
Emma Corrins naglar i närbild. Foto: Joel C Ryan / TT NYHETSBYRÅN

4. Bernie Sanders i hemstickade vantar och munskydd (Installationen av Joe Biden och Kamala Harrsi, januari 2021)

Bernie Sanders i munskydd och vantar – perfekt för den som vill vara lite extra Corona-säker under Halloween.Bernie Sanders i munskydd och vantar – perfekt för den som vill vara lite extra Corona-säker under Halloween.Bernie Sanders i munskydd och vantar – perfekt för den som vill vara lite extra Corona-säker under Halloween.
Bernie Sanders i munskydd och vantar – perfekt för den som vill vara lite extra Corona-säker under Halloween. Foto: Greg E Mathieson Sr/MAI/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Årets meme blev väl ändå Bernie Sanders vant-look från installationen av Joe Biden och Kamala Harris? I helt oglamourös jacka, blått munskydd och hemstickade vantar var han i princip större än presidenten i fråga om nyhetsvärde tiden efter denna dag. För dig som vill vara extra covid-försiktig så är ju denna look helt perfekt då både munskydd och vantar är viktiga beståndsdelar. 

Damen som stickat dessa kända vantar heter Jennifer Ellis.Damen som stickat dessa kända vantar heter Jennifer Ellis.Damen som stickat dessa kända vantar heter Jennifer Ellis.
Damen som stickat dessa kända vantar heter Jennifer Ellis. Foto: JONATHAN ERNST / TT NYHETSBYRÅN

5. Megan Fox nakenklänning på MTV Awards (september 2021)

Priset för årets nakenklänning går till Megan Fox.Priset för årets nakenklänning går till Megan Fox.Priset för årets nakenklänning går till Megan Fox.
Priset för årets nakenklänning går till Megan Fox. Foto: OConnor-Arroyo/AFF-USA.com / TT NYHETSBYRÅN

På Halloween passar många på att klä av sig – fast klä ut sig, om ni förstår vad vi menar. Sexiga sjuksköterskor, heta vampyrer och då vidare … För dem som är sugna på lite naket under Halloween i år är Megan Fox nakenklänning under MTV Awards förstås ett rättesnöre. Pojkvännen Machine Gun Kellys intressanta glittriga ansiktsmakeup är också värd att försöka efterlikna ifall ni vill återskapa en rykande het parlook. 

LÄS ÄVEN Nu ska underkläderna synas – Kim Kardashian leder trenden

LÄS ÄVEN Hollywoodkvinnorna som vågar åldras – utan filter och botox