Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sno stilen av Sarah Jessica Parker.Sno stilen av Sarah Jessica Parker.Sno stilen av Sarah Jessica Parker.
Sno stilen av Sarah Jessica Parker.

6 snygga looks vi gärna stjäl från Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker, 55, är för evigt förknippad med den trendiga och skotokiga Carrie Bradshaw i Sex and the city. Som ju kommer tillbaka snart på HBO! Många av de looks som skapades för hennes karaktär i serien har blivit ikoniska. Men Sarah Jessica Parker själv har också en inspirerande stil som vi gärna härmar. Här är sex looks från SJP: 

Sarah Jessica Parker har kanske inte exakt samma vågade stil som Carrie Bradshaw i Sex and the city, men hon saknar inte en egen inspirerande stil. Hon bär mycket färg, älskar höga klackar och vågar mixa mönster. Men oftast är hon lite som oss; hon älskar jeans i alla former och klär sig ofta bekvämt, men med en snygg och inspirerande twist! Här har vi samlat 6 looks som du kan imitera direkt: 

Hon matchar mönstrad dunkappa med träskor 

Sarah Jessica Parker i en mönstrad dunkappa och träskor.Sarah Jessica Parker i en mönstrad dunkappa och träskor.Sarah Jessica Parker i en mönstrad dunkappa och träskor.
Sarah Jessica Parker i en mönstrad dunkappa och träskor. Foto: ULRA / BACKGRID US / TT / TT NYHETSBYRÅN

Mönstrad lång dunkappa och så något av en svensk klassiker: träskor- som är tillbaka! Men faktum är att SJP har burit träskor i flera år och äger flera olika par. Ett lättburet alternativ till sneakers till vardags helt klart. Dags att rota fram sina gamla träskor från förrådet! 

Träsko från Isabel Marant.Träsko från Isabel Marant.Träsko från Isabel Marant.
Träsko från Isabel Marant.

Vem har sagt att träskor behöver vara trista? Här är ett par cognacsfägade träskor med dekorativ rem från Isabel Marant. Mer info och köp här (länk till Net-a-porter).  

Hon matchar mysbyxorna med höga stövlar 

Sarah Jessica Parker stylar sina mysbyxor med stövlar.Sarah Jessica Parker stylar sina mysbyxor med stövlar.Sarah Jessica Parker stylar sina mysbyxor med stövlar.
Sarah Jessica Parker stylar sina mysbyxor med stövlar. Foto: RCF / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

Ett par sköna mysbyxor kan man absolut ha på sig när man är ute på stan! SJP stylar dem med höga stövlar med bling. Notera färgklicken på axelbandet. 

Grå mysbyxor - lika bra hemma som ute!Grå mysbyxor - lika bra hemma som ute!Grå mysbyxor - lika bra hemma som ute!
Grå mysbyxor - lika bra hemma som ute!

Våga bära mysbyxorna även utanför hemmet! Med rätt styling så kan de lyftas från hemmamys till utesnygg! Sweatbyxor från Pieces. Mer info och köp här (länk till Bestseller.)   

Hon vågar ta ut svängarna i magenta när hon ska på fest 

Sarah Jessica Parker 2019 i Zac Posen.Sarah Jessica Parker 2019 i Zac Posen.Sarah Jessica Parker 2019 i Zac Posen.
Sarah Jessica Parker 2019 i Zac Posen. Foto: KEVY, JWNY / BACKGRID USA TT NYHETSBYRÅN

SJP har aldrig varit rädd för färg. Här i en magenta-rosa skapelse som nästan går åt cerise, av amerikanska designern Zac Posen, på väg till New York City Ballet Fall Fashion Gala 2009. Notera de matchande skorna. 

Rosa klänning i magenta från Other Stories.Rosa klänning i magenta från Other Stories.Rosa klänning i magenta från Other Stories.
Rosa klänning i magenta från Other Stories.

Magentafärgad klänning för dig som vill bjuda in mer färg i garderoben. Open Tie Mini Dress från Other Stories. Mer info och köp här (länk till & Other Stories).  

Hon matchar jeans med en glittrig kavaj 

Sarah Jessica Parker i guldglittrig kavaj.Sarah Jessica Parker i guldglittrig kavaj.Sarah Jessica Parker i guldglittrig kavaj.
Sarah Jessica Parker i guldglittrig kavaj. Foto: RCF / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

Vem har sagt att den guldiga kavajen ska hänga inne i garderoben och bara komma ut när det är fest? Här matchar SJP smalrandiga jeans med en kort kavaj i guld- och silvereffekt. Ett superenkelt knep att piffa upp vilken jeansdag som helst! 

Glittrig kavaj från Zadig & Voltaire.Glittrig kavaj från Zadig & Voltaire.Glittrig kavaj från Zadig & Voltaire.
Glittrig kavaj från Zadig & Voltaire.

Om du inte är sugen på synliga stora paljetter i din kavaj ska du leta efter en med guld- eller silvertråd. De signalerar lite mer sober elegans framför partypaljetter. Som här i kavaj i skimrande tweed från Zadig & Voltaire. Mer info och köp här (länk till Wakakuu.)  

Hon färgmatchar lila med rosa skor 

Sarah Jessica Parker i rosa pumps.Sarah Jessica Parker i rosa pumps.Sarah Jessica Parker i rosa pumps.
Sarah Jessica Parker i rosa pumps. Foto: RCF / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

När Sarah Jessica Parker nyligen invigde sin nya skoaffär i New York (SJP by Sarah Jessica Parker) mötte hon premiärpubliken i en lila stickad klänning och ett par rosa pumps. (Vi gissar från den egna kollektionen.) Att matcha starka färger som lila och cerise är modigt, lekfullt och också snyggt! Och med rådande 80-talstrend känns det helt rätt för våren 2021. 

Rabakate 100 suede pumps från Christian Louboutin.Rabakate 100 suede pumps från Christian Louboutin.Rabakate 100 suede pumps från Christian Louboutin.
Rabakate 100 suede pumps från Christian Louboutin.

Rosa pumps som dessa från ikonen Christian Louboutin känns väldigt synonymt med Sarah Jessica Parker. Rabakate 100 suede pumps från Christian Louboutin. Mer info och köp här (länk till MyTheresea.)   

Hon satsar på ljusa korta jeans i ankellängd  

Sarah Jessica Parker i korta jeans.Sarah Jessica Parker i korta jeans.Sarah Jessica Parker i korta jeans.
Sarah Jessica Parker i korta jeans. Foto: RCF / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

SJP bär sällan långa byxor som vilar på eller döljer fötterna. Istället ser man henne oftast i jeans som är uppvikta över ankeln eller ankelkorta. Här matchar hon sina ljusa jeans med en enkel grå tröja men lyckas ändå se allt annat än vardagstrist ut tack vare de blå pumpsen. 

Klimatsmarta jeans med ankellånga ben från Kappahl.Klimatsmarta jeans med ankellånga ben från Kappahl.Klimatsmarta jeans med ankellånga ben från Kappahl.
Klimatsmarta jeans med ankellånga ben från Kappahl.

I vår kan man välja och vraka mellan olika jeansmodeller som är korta; bootcut, momjeans, vida, eller skinny - alla funkar ankelkorta. Här är ett par raka jeans med korta ben från Kappahl. Mer info och köp här (länk till Kappahl.)  

Läs mer: Vårmode 2021 - trendiga färger att klä sig i redan nu!