Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 3
Foto: Rights Managed / TT NYHETSBYR¿N
2 AV 3
Foto: KENNETH THORÉN KTH / TT NYHETSBYRÅN
3 AV 3
Foto: Charles Hammarsten/TT / TT NYHETSBYRÅN

7 gånger som Agnetha och Anni-Frid bevisat att 70-talet hade stil

70-talet är tillbaka på modekartan i höst och likaså skivaktuella Abba-drottningarna Anni-Frids och Agnethas 70-talsstil. Damernas värld har gjort en resa bakåt i tiden och valt ut 7 trendiga looks som vi alla kan hämta inspiration från 2021. 

Att Abba är albumaktuella igen 2021 sammanfaller lämpligt nog med att 70-talet gör ett hett återtåg i modevärlden. 70-tals mönster, stora kragar och scarves är några av höstens stora trender att ha koll på. Damernas Värld tog en resa in i arkivet och hittade 7 olika inspirerande stilar från Agnetha Fältskogs och Anni-Frid Lyngstads storhetstid att spana in för att anamma rätt stil just nu. 

Foto: Roger Tillberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anni-Frids stjärnglans går inte att ta miste om på denna bild. Vi blir plötsligt väldigt sugna på att införskaffa både slokhatt och lurvig scarf i höst.

Foto: KEYSTONE Pictures USA / TT NYHETSBYRÅN

Abba-kvartetten bemästrade konsten att synkronisera sina looks på elegant vis – här i vita jumpsuits (70-talets favoritplagg!).

Foto: Album / www.album-online.com

Skolexempel på hur man kan använda scarfen på bästa sätt: genom att vara kreativ! Glitterscarf runt pannan som Agneta eller lager-på-lager-look runt midjan som Anni-Frid? Vi inspireras av båda!

Foto: KENNETH THORÉN KTH / TT NYHETSBYRÅN

 

Kråsblus, markerad midja och statementbyxor i skinn – denna bohochica look från tidigt 80-tal var vi tvungna att ha med. Kunde lika gärna varit tagen hösten 2021 – i alla fall ur ett trendperspektiv!

Foto: JAN WIRÉN / TT NYHETSBYR¿N

En perfekt vardagslook i 70-talsanda som hade funkat minst lika bra i dag. Agnetha uttrycker sober elegans i svart polotröja med vitt stickat linne över. Så enkelt – och så snyggt!

Foto: Charles Hammarsten/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hämta inspiration från när ABBA var på turné i Vancouver, Kanada 1979. Anni-Frid har blandat sportigt och uppklätt - en tracksuit med markerad midja, lyxväska och stövlar - på ett mästerligt sätt.

Foto: Charles Hammarsten/TT / TT NYHETSBYRÅN

Catsuiten gör comeback i höst! Vi bär den gärna med fransstövlar som Abba-drottningarna.

LÄS MER Moderedaktören: Så får du en trendig höstlook à la 70-tal och allt kostar under 400 kronor