Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Styla den vita skjortan på sju olika sätt.Styla den vita skjortan på sju olika sätt.Styla den vita skjortan på sju olika sätt.
Styla den vita skjortan på sju olika sätt.

7 nya trendiga sätt du kan bära den vita skjortan

Den vita basskjortan är ett favoritplagg i många kvinnors garderob och vi kan inte få nog av den. Damernas Värld har kollat igenom hösten 2023:s visningar för att få uppdaterad stylinginspiration.

Basplaggen stod i fokus när höstens mode visades under modeveckorna världen över, och många modehus slog ett slag för att det var dags att gå tillbaka till basen. Den vita skjortan var ett av de basplagg som visades flitigt och vi på DV älskar ett klassiskt plagg som funkar år efter år. Här är sju sätt att styla den vita skjortan på enligt hösten 2023:s visningar.

1. Knäpp upp knappar

Knäpp upp några knappar nedifrån och upp på din skjorta för en spännande styling. Du behöver inte visa magen, utan använd ett par jeans med hög midja och låt ett skärp med fint spänne skymta. Välj gärna en mellanmörk denimtvätt som känns extra snyggt framåt skiftet från sommar till höst. 

Versace AW23.Versace AW23.Versace AW23.
Versace AW23. Foto: CAMERA PRESS / CAMERA PRESS TT NYHETSBYRÅN

2. Instoppad skjorta

Ja, just en instoppad skjorta kanske inte är ett nytt sätt att styla, men tillsammans med ett par byxor med låg midja får looken nytt liv. Välj en lite kortare modell på tröjan och markera byxlinningen med ett skärp. Kostymbyxorna klär upp looken och blir en perfekt outfit till kontoret, som du både kan ha sneakers och mer uppklädda skor till.

Gucci AW23.Gucci AW23.Gucci AW23.
Gucci AW23. Foto: Catwalkpix.com

3. Skjortklänning

En av de stora trenderna hösten 2023 är att visa ben. Så varför inte använda en lite kortare, vit skjortklänning eller gå på second hand-jakt och köp några storlekar för stor skjorta som du använder som klänning för att anamma trenden. Känns det för bart kan du enkelt addera ett par strumpbyxor som fortfarande ger illusionen av att visa benen. Extra snyggt blir det med de trendiga ballerinaskorna och med en lång läderrock som vi även såg mycket utav under höstens visningar.

Tod´s AW23.Tod´s AW23.Tod´s AW23.
Tod´s AW23. Foto: Catwalkpix.com

4. Vitt under vitt 

Gå ifrån det typiskt klassiska med vit skjorta och svart kavaj och styla din vita skjorta ton i ton. Extra genomtänkt kommer looken att kännas om du matchar kavajen och nederdelen. Vi ser allt mer hur den markerade midjan på kavajer smyger sig tillbaka in i modet och det fixar du lätt med ett skärp du redan har i garderoben eller med ett gammalt läderband. En helvit look ger ett stilrent och kvinnligt intryck.

Proenza Schouler AW23.Proenza Schouler AW23.Proenza Schouler AW23.
Proenza Schouler AW23. Foto: Catwalkpix.com

5. Polotröja under skjortan

När kylan smyger sig på behöver du absolut inte hänga in din vita skjorta i garderoben. Styla med en tunn polotröja under och förläng användningstiden. Extra snyggt att färgmatcha din polotröja med din höstkappa och addera ett par snygga Mary Janes-klackar till för en chic look. 

Emilia Wickstead AW23.Emilia Wickstead AW23.Emilia Wickstead AW23.
Emilia Wickstead AW23. Foto: CAMERA PRESS / CAMERA PRESS TT NYHETSBYRÅN

6. Skjorta under

Tubtoppen och linnet med tunna axelband från i somras kan följa med dig in i hösten med hjälp av din vita skjorta. Bär den under dessa plagg för en intressant styling som ger den rätta dressade känslan. Ett par kostymbyxor eller en längre sidenkjol tillsammans med ett par spetsiga klackar och statementörhängen blir en riktigt elegant och spännande festlook.

Alexander McQueen AW23.Alexander McQueen AW23.Alexander McQueen AW23.
Alexander McQueen AW23. Foto: Catwalkpix.com

7. Tillsammans med slips

Slipsen slog stort under förra höstens visningar men hade en liten paus under sommaren, men är nu tillbaka och passar utmärkt till din vita skjorta. För att inte få en för stram look, styla tillsammans med en mönstrad kjol, färggrann kappa och klumpiga kängor som ger en lekfull uppfattning.

Valentino AW23.Valentino AW23.Valentino AW23.
Valentino AW23. Foto: Catwalkpix.com

LÄS MER: DIY: Så enkelt gör du vårens trendiga långkjol – av dina gamla jeans 

LÄS MER: Moderedaktören: ”Så stylar jag den ljusa kostymen”