Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Chefredaktören: Så inspireras jag av mönsterglada 70-talet i höst

Chefredaktör Jonna Bergh inspireras av nya kavajsilhuetter och 70-talets Ali McGraw i höst. 

Det uppklädda och mönsterglada 70-talet inspirerar mig, och jag slår till på en av höstens nyckelplagg – capen. Acne Studios inspirerar med en ny kavajsilhuett och Jeanerica bjuder på de perfekta blåjeansen.

 

LÄS MER: Modechefen: ”7 stora trender från modeveckan du kan bära redan i höst”

 

Cool i cape

Skådespelaren Ali McGraws 70-talsstil är en ständig källa till inspiration när hösten kommer. Både Ali och jag gillar att klä oss i det utmärkta plagget cape, denna från Tiger of Sweden (länk) som nu är tillbaka på trendtoppen. Bär den direkt över dina innekläder eller över din jacka för extra värme, och den ger dig en urflott silhuett.

 Cape från Tiger of Sweden. Läs mer och köp här.

 

Bredaxlad

Jag blir inspiread av en ny kavajsilhuett när jag ser kavajen från Acne Studios (länk) som är oversizad upptill men snävare runt höfterna. Den här ger mig power på möten. Vill jag bära ett bälte till så väljer jag ett med runt spänne från Day (länk) för att få 70-talskänslan.

 Kavaj från Acne Studios (länk), skärp från Day (länk)

 

Perfekta jeans

Jag misstänker att jag hittat de perfekta blåjeansen! Modellen Eiffel från Jeanerica (länk) har hög midja och perfekt skurna ben – inte för smala och inte för vida. Till jeans med hög midja är en enkel nedstoppad tröja som markerar midjan snyggt. En body sitter på plats hela dagen, jag väljer en från J Lindeberg (länk).

 Jeans från Jeanerica (länk). Body från J.Lindeberg (länk).

70-talsblommigt

Vilket underbart retroblommigt mönster Stine Goya (länk) har använt på denna klänning, 3500 kr! Jag drömmer om att komplettera den med en magväska från Prada (länk) och 70-talsdoftande snörda stövlar från Michael Kors Collection. Dock väljer jag förmodligen att satsa på liknande budgetvarianter i stället.

 Klänning från Stine Goya (länk). Magväska från Prada (länk).

LÄS OCKSÅ: Budgetexperten: ”Stilsäkra och tidlösa höstkappor under 800 kronor”