Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: All About Fashion

8 klassiska accessoarer som lyfter din outfit (och aldrig tappar stilen!)

Klocka, pumps och handväska – en liten skara klassiska accessoarer har förmågan att förhöja dina outfits och underlätta vardagen.

Guide: höstens 7 stora accessoartrender 2019 hittar du här – och så bär du dem

Accessoar 1: Armband

Ett stelt armband i guld (eller guldpläterat) är en investering som kommer att förgylla dina outfits hela livet. Det är det perfekta minimalistiska smycket, och fungerar lika bra i ensamt majestät som det gör grupperat med en större mängd armband.

Armband, av guldpläterad mässing, The Knot bracelet, 2400 kr, Céline.

 

Accessoar 2: Handväska

En svart handväska är en vän som aldrig blir omodern. Vill du lägga lite extra pengar på något är en välgjord väska ett bra val. Hitta en modell som är stor nog att rymma allt du behöver från morgon till kväll, med en stil som passar till både fest och vardag.

Handväska av kalvskinn, modell Lady Dior, 31 000 kr, Dior.

Accessoar 3: Sneakers

Okej, vitt är inte en speciellt praktisk färg på skor när man bor i ett land där det är slask på trottoarerna en stor del av året. Men klassiska vita sneakers är värda besväret, då de höjer din vardagslook ett par snäpp, oavsett om du bär dem till jeans eller kjol.

Sneakers av skinn, modell Stan Smith, 800 kr, Adidas.

 

LÄS OCKSÅ: Så skapar du den perfekta basgarderoben – 9 plagg som är riktiga måsten

 

Accessoar 4: Scarf

En fin sidenscarf går aldrig ur tiden och kan användas av flera generationer om den vårdas väl. Knyt den runt halsen när det blåser snålt, använd den som skärp för att styla upp din trenchcoat, eller använd den i stället för halsband under vintermånaderna.

Mönstrad sidenscarf, 1 700 kr, Hermès.

Accessoar 5: Resväska

Att resa med stil ska aldrig underskattas, och även om de flesta av oss inte har råd med Louis Vuittons klassiska Alzer-väska finns det gott om valmöjligheter för den som vill packa i något snyggt och praktiskt. Välj en väska med stram design och en dov kulör.

Resväska av bomullskanvas skinn, modell Alzer 75, 67 000 kr, Louis Vuitton.

 

Accessoar 6: Klocka

Det finns bokstavligen inget som är så tidlöst som ett armbandsur. En klocka av bra kvalitet blir så mycket mer än en trofast tidsvisare, och fyller även rollen som vackert smycke de dagar då du föredrar en stram och minimalistisk look.

Klocka av 18 karats guld/safir/kristall/silver/reptilskinn, modell Santos Dumont, 117 000 kr, Cartier.

Accessoar 7: Pärlor

Trender kommer och går men pärlhalsbandet består. Coco Chanel och drottning Elizabeth är bara två av de kända kvinnor som gjort pärlorna till sitt signum. Bär halsbandet klassiskt med en kashmirtröja eller uppdaterat med T-shirt och skinnjacka.

Pärlhalsband av glaspärlor/metall, 8 310 kr, Chanel.

 

Accessoar 8: Pumps

Med ett par snygga pumps i garderoben behöver du aldrig oroa dig för att stå utan den där lilla detaljen som kan rädda en halvokej outfit. Och det är värt att investera i pumps gjorda av skinn då de kommer att bära dig genom många dagar och nätter.

Skinnpumps, modell Pigalle, 3 100 kr, Christian Louboutin.

LÄS OCKSÅ: 12 tidlösa designerskor du kan ha hela livet