Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Det kan vi förvänta oss stilmässigt
2 AV 2
Foto: Catwalkpix.com

Avklätt är moderätt: 8 underbara trender för 2023

Nakentrenden fortsätter – läs om trenderna som lyfter fram kroppen i vårmodet 2023. 

Att alla timmar på gymmet, tennisbanan eller i pilatesmaskinen ska synas har varit väldigt synligt i modebilden under det gångna året - sällan har vi sett ett mer avklätt mode än nu. Naturligtvis finns det härligt nog moderiktningar som inte kräver ett självförtroende kring kläder som visar mer än de döljer – men visst fortsätter det avklädda att vara en stark strömning i vårmodet 2023. Underkläder, som traditionellt inte syns i det offentliga rummet, får visa upp sig även utanför hemmet och budoirmodet har får en nytändning. 

Budoirmodet har får en nytändning

Bröstutsmyckningar

David KomaDavid KomaDavid Koma
David Koma Foto: Catwalkpix.com

3D-blommor som dekoration på bh-liv började dyka upp i modet redan i höstas – till och med kedjor som H&M saluförde bh-ar med stora tygrosor på. Räkna med att trenden med bröstdekorationer fortsätter i olika former. De flesta kommer möjligen välja just ett bh-liv eller en tröja som har en applikation eller liknande just över bröstvårtan snarare, som hos till exempel Acne Studios, bära dem direkt på kroppen. 

Acne Studios / LoeweAcne Studios / LoeweAcne Studios / Loewe
Acne Studios / Loewe Foto: Catwalkpix.com

 

Sexiga strumpor

Versace / Dolce & Gabbana / Christian DiorVersace / Dolce & Gabbana / Christian DiorVersace / Dolce & Gabbana / Christian Dior
Versace / Dolce & Gabbana / Christian Dior Foto: Catwalkpix.com

En sann klassiker – den sexiga strumpan slutar aldrig att kännas het. För våren visades den hos flera stora designer som bland annat Versace, Dolce & Gabbana och Dior. Tänk stay ups med strumpeband (eller utan) – eller en lång kavaj med bara strumpor under.

Virkat

Ester Manas / Elie SaabEster Manas / Elie SaabEster Manas / Elie Saab
Ester Manas / Elie Saab Foto: CATWALKPIX.COM

En sommarklassiker är den virkade bh-n som känns härligt surf och lata dagar. Det råder en stor virkad trend generellt i vårmodet 2023 och här finns goda chanser att hitta en fin mer eller mindre täckande bh som kan vara fint att låta skymta under en skjorta eller kavaj – om du inte går med bara bh, vill säga. 

Läder-bh

ROKH / GivenchyROKH / GivenchyROKH / Givenchy
ROKH / Givenchy Foto: Catwalkpix.com

En läder-bh är inte för alla, men behöver inte vara så hårt som det låter. Under en vit skjorta kan det se extremt coolt och välklätt ut, utan att bli varken rockigt, punkigt eller BDSM-aktigt. Materialmixen mellan läder och tyg är alltid välklätt och spännande. 

Transparens med rejäl trosa

PradaPradaPrada
Prada Foto: CATWALKPIX.COM

Säg hej till vårens trendigaste look: Bh, en rejäl trosa och så något transparent över. 

Victoria Beckham / No 21 / Miu MiuVictoria Beckham / No 21 / Miu MiuVictoria Beckham / No 21 / Miu Miu
Victoria Beckham / No 21 / Miu Miu Foto: Catwalkpix.com

Au naturel

Fendi / ValentinoFendi / ValentinoFendi / Valentino
Fendi / Valentino Foto: Catwalkpix.com

”En inställd spelning är också en spelning” lär Ulf Lundell ha sagt. Att hoppa över bh-n är något som hör sommaren till – för de som inte har så tung byst att det är skönt att bära bh. Att låta brösten få möta våren utan något som håller dem på plats är också en falang i vårmodet. 

Metallic 

Christopher KaneChristopher KaneChristopher Kane
Christopher Kane Foto: Catwalkpix.com
Han Kjøbenhavn / Stella McCartney | Philipp PleinHan Kjøbenhavn / Stella McCartney | Philipp PleinHan Kjøbenhavn / Stella McCartney | Philipp Plein
Han Kjøbenhavn / Stella McCartney | Philipp Plein Foto: Catwalkpix.com

Paljetter, paljetter, paljetter – överallt paljetter. Så har vi kunnat sammanfatta vinterns mode. Paljetterna och metallic-spåret finns kvar i vårmodet, men det har tonat ner sig lite. Kanske räcker det med men glänsande bh som får skymta fram?

Budoir-klänningen

Versace / Nensi Dojaka / BurberryVersace / Nensi Dojaka / BurberryVersace / Nensi Dojaka / Burberry
Versace / Nensi Dojaka / Burberry Foto: Catwalkpix.com

De sexiga klänningarnas tid är nu – och de får gärna vara gravt inspirerade av nattlinnen och underklänningar. Ett tips är att leta efter kul vintagefynd och styla under en oversizad kavaj.
LÄS MER 2023 blir stringtrosan synligare än någonsin

Se också: Ny sorts nakenhet har nått gatorna