Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

9 tidlösa basplagg att fynda på rean – bästa köpen

Black Friday och reasäsongen är igång! Och vad passar bättre att fynda på rean än basplagg – som du kan älska i flera år framöver? Damernas Värld tipsar om budgetplaggen att hålla utkik efter.

Rea betyder ofta shoppinghets och sli-och-släng-mentalitet (let's face it – vi har alla genom åren gjort en rad onödiga reaköp som landat i oanvända garderoben med prislapparna kvar...). Men om du siktar in dig på eviga basplagg är problemet löst – då har du i stället trotjänare i garderoben att älska i åratal framåt. Hållbart modetänk till ett billigare pris, kan det bli bättre? 

Här är mina bästa tips på basplagg som jag personligen kommer jaga efter på rean. Kom ihåg att signa upp dig på webbshopparnas nyhetsbrev och bokmärk dina favoriter för att ha större chans att klicka hem dina favoriter till ett riktigt fyndigt reapris när det väl gäller! 

LÄS OCKSÅ: Så bygger du en perfekt basgarderob – med bara 14 plagg

Perfekt för rea 1:
Den perfekta stickade tröjan

Svensk vinter är för mig synonymt med stickade kläder ända fram till april. Och stickade tröjor, som den här från Cos, i neutral färg och tidlös modell – den har faktiskt en mycket tjusig och feminin detalj bak – är ett köp du aldrig kommer ångra. Den här står högt på min önskelista,

Stickad tröja av ullblandning från Cos. Mer info och köp här (länk till Cos). 

Tröja från Cos. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Tröja från Cos. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Tröja från Cos. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.
Tröja från Cos. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.

LÄS ÄVEN Investera i en kashmirtröja – utvalda modeller från budget till lyx

Perfekt för rea 2:
Skinnbyxor i tidlös modell

Skinnbyxan har verkligen tagit sig in i basgarderoben – och den är sannerligen här för att stanna. De här skinnbyxora från Arket riktigt andas tidlös design och går att bära till allt. Därav står de, eller liknande varianter, högt i kurs när det vankas reashopping. 

Byxor av skinn från Arket. Mer info och köp här (länk till Arket).

Skinnbyxor från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Skinnbyxor från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Skinnbyxor från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.
Skinnbyxor från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.

Perfekt för rea 3:
Lårhöga skinnstövlar

”Man ångrar aldrig ett par stilrena skinnstövlar med klack” – ett citat signerat en vän, som även jag onekligen lever helt och hållet efter. Men det är sant. Stövlar som de här från H&M ångrar du aldrig, och de håller år efter år. Var noga att klacka om dem så har du ett par eviga följeslagare. Finns även i svart med crocopräglat läder!

Stövlar av läder från H&M. Mer info och köp här (länk till H&M). 

Lårhöga stövlar från H&M.Lårhöga stövlar från H&M.Lårhöga stövlar från H&M.
Lårhöga stövlar från H&M.

Perfekt för rea 4:
En klassisk men feminin kavaj

Trender kommer och går, men den svarta kavajen består. En klassisk blazer, som den här från Rodebjer slitstark ullmix, kommer du aldrig tröttna på och den passar lika bra till kontoret som till en festlig söndagsbrunch. Våga ta en mörkblå istället för svart – mer smickrande och sticker ut, utan att sticka ut så att säga.  

Kavaj i ullmix från Rodebjer. Mer info och köp här (länk till Wakakuu).  

Kavaj från Rodebjer. Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.Kavaj från Rodebjer. Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.Kavaj från Rodebjer. Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.
Kavaj från Rodebjer. Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.

Perfekt för rea 5:
En vit skjorta med perfekt silhuett

Den vita skjortan har aldrig omnämnts som otrendig – varav vi kan konstatera att det är ett självklart basplagg du aldrig tröttnar på. Den här godingen från Totême har en lätt oversizad skärning och en liten logotyp dessutom . 

Skjorta av bomull från Totême. Mer info och köp här (länk till Wakakuu). 

Skjorta från Totême. Klicka på bilden och kom direkt till skjortan.Skjorta från Totême. Klicka på bilden och kom direkt till skjortan.Skjorta från Totême. Klicka på bilden och kom direkt till skjortan.
Skjorta från Totême. Klicka på bilden och kom direkt till skjortan.

Perfekt för rea 6:
En härlig mössa

Vinteraccessoarer som en snygg mössa glöms ofta bort när man pratar basgarderob – det vill jag göra ändring på. Under vinterns kallaste månader är en klassisk mössa ett måste, såsom den här från & Other Storeies i hållbar och certifierad merinoull. Investera i en jordnära kulör som matchas enkelt med resten av din vintergarderob – eller en rolig färg som sätter lite energi på en övrigt typisk skandinavisk färgskala. Denna mössa finns i flera färger - även jordnära. 

Mössa av ullblandning från & Other Stories. Mer info och köp här (länk till & Other Stories). 

Mössa från & Other Stories. Klicka på bilden och kom direkt till mössan (som finns i flera färger).Mössa från & Other Stories. Klicka på bilden och kom direkt till mössan (som finns i flera färger).Mössa från & Other Stories. Klicka på bilden och kom direkt till mössan (som finns i flera färger).
Mössa från & Other Stories. Klicka på bilden och kom direkt till mössan (som finns i flera färger).

LÄS ÄVEN Logomössan förhöjer din stil i vinter – utvalda shoppingtips från designermärken 

Perfekt för rea 7:
Halsduk som passar till allt

En halsduk kan lyfta din look och addera färg – eller så kan den vara tidlös, klassisk och passa till precis allt. Den här från Acne Studios mjukaste ull lyckas med båda! Den matchas utmärkt med resten av basgarderoben och den kommer förbli en favorit i garderoben i åratal framöver. Det klassiska rutmönstret kommer aldrig gå ur tiden. 

Halsduk av bland annat ull och mohair. Mer info och köp här (länk till Wakakuu)

Halsduk från Acne Studios. Klicka på bilden och kom direkt till halsduken.Halsduk från Acne Studios. Klicka på bilden och kom direkt till halsduken.Halsduk från Acne Studios. Klicka på bilden och kom direkt till halsduken.
Halsduk från Acne Studios. Klicka på bilden och kom direkt till halsduken.

Perfekt för rea 8:
Dunkappa som håller både värmen och stilen

Jag fortsätter med samma spår som tidigare – vinterplagg räknas inte till den klassiska basgarderogben men utgör ändå en stor del av vad vi har på oss under året. Den här dunkappan från Filippa K har stilren, lätt oversizad design och smälter bra in i basgarderoben. Ett riktigt drömköp att klicka hem på rean.

Dunkappa av dun/polyamid från Filippa K. Mer info och köp här (länk till Filippa K). 

Dunkappa från Filippa K. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Dunkappa från Filippa K. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Dunkappa från Filippa K. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.
Dunkappa från Filippa K. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.

Perfekt för rea 9:
Tidlösa vinterskor

De här Bally-kängorna är både tidlösa, varma och hållbara klassiker som är lika snygga idag som om tio år. Kort och gott: precis vad jag vill klicka hem på rean. 

Vintersko från Bally. Mer info och köp här (länk till Wakakuu)

Vinterkänga från Bally. Klicka på bilden och kom direkt till kängan.Vinterkänga från Bally. Klicka på bilden och kom direkt till kängan.Vinterkänga från Bally. Klicka på bilden och kom direkt till kängan.
Vinterkänga från Bally. Klicka på bilden och kom direkt till kängan.

LÄS MER: Modechefen: Tidlösa klassiker att hålla utkik efter på rean

LÄS MER: Black Friday + Black Week 2021alla reor och rabatter du borde ha koll på