Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chefredaktör Jonna Bergh: ”I höst inspireras jag av Abba-Fridas stil”

Chefredaktör Jonna Bergh plockar inspiration från ikonen Anni-Frid Lyngstad och flirtar gärna med 70-talsinfluenser i höst.

Det är 40 år sedan Abba började turnéra runt om i världen, men Abba-Fridas stil inspirerar mig än i dag. I höst fläktar 70-talsvindarna i modevärlden och jag sneglar gärna lite extra på hennes ikoniska, sexiga och coola stil.

 

Trendguide: Allt om höstens hetaste trender, färger och plagg

 

70-talssexig à la Anni Frid Lyngstad

I höst fläktar åter 70-talsvindarna och jag smygstartar redan nu genom att hitta inspiration i Anni-Frid Lyngstads stil från succcéåren. Jag känner mig cool och sexig på samma gång när jag bär en jumpsuit, gärna en kortärmad från Arket (länk).

 Jumpsuit från Arket.

 

Elegant och praktisk väska

Väskor i så kallad totemodell är ”min” väskmodell både till jobbet och när jag är ledig. Jag använder den till allt – när jag handlar mat, som gymväska, när jag strand - packar och ibland räcker den faktiskt för hela weekendresan. Precis som Frida är jag svag för Diors klassiska monogram, och drömmer om deras stora toteväska (länk) där allt får plats. Alternativt fyndar jag en vintageväska på Vestiaire Collective (länk), men både väskan och bekväma, kantiga slingbackskor från Totême (länk) är investeringar för livet.

Väska från Dior, skor från Totême.Väska från Dior, skor från Totême.Väska från Dior, skor från Totême.
Väska från Dior, skor från Totême.

Ja till jeansshorts

Amerikanska artisten Zendaya har samarbetat med Tommy Hilfiger kring en fin kollektion som verkligen andas 70-tal. Jag hoppas att den här t-shirten med mitt stjärntecken på finns kvar så jag kan bära den under min jumpsuit, eller till coolt uppdaterade jeansshorts från Levi’s.

Shorts och t-shirt från Levi's.Shorts och t-shirt från Levi's.Shorts och t-shirt från Levi's.
Shorts och t-shirt från Levi's.

Favoritklänningen med Abba-Frida som inspiration

Jag fullkomligt älskar modellen och färgerna på denna klänning från Inwear (länk), den får mig att minnas min barndom under 70- och 80-talen då min mamma hade en liknande favoritklänning. Mina nya solglasögon från Prada ger looken en modern fläkt, och liksom Frida låter jag ett guldhalsband, som detta från Efva Attling (länk), skymta mot bar hud.

Klänning från Inwear, solglasögon från Prada, halsband från Efva Attling.Klänning från Inwear, solglasögon från Prada, halsband från Efva Attling.Klänning från Inwear, solglasögon från Prada, halsband från Efva Attling.
Klänning från Inwear, solglasögon från Prada, halsband från Efva Attling.

Sugen på mer höstmode? Säsongens hetaste skotrender – direkt från catwalken

 

Foto: Getty Images, TT