Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Höstens största accessoartrender 2020 – bara för dig!Höstens största accessoartrender 2020 – bara för dig!Höstens största accessoartrender 2020 – bara för dig!
Höstens största accessoartrender 2020 – bara för dig! Foto: Jason Lloyd Evans

Höstens sju största accessoartrender – så bär du dem

Accessoarer är ett enkelt redskap som lyfter höstlooken till nya höjder till både vardags och fest. Damernas Värld guidar till höstens sju största accessoartrender med inspiration direkt från catwalken.

Stort, större och störst. När det kommer till höstens accessoartrender är det en maximalistisk talan som råder: Starka färger! Iögonfallande örhängen! Markerad midja! Men bli inte rädd om du har en mer nedtonad stil – vår guide hjälper dig att styla trenderna för olika smaker.

LÄS MER: Höstmode 2020 – allt om säsongens hetaste trender, färger och plagg 

1. Lågskor

I höst är det platta skor som gäller. Gärna Stella McCartneys spetsiga variant som medför elegans till kostymbyxorna eller jeansen. JW Andersons lurviga skodon med ankelrem är en annan favorit som visar hur du kan styla ankelkedjan ända in i hösten – även över strumpor.

Låga skor med ankelkedja är rätt hösten 2020. Här hos JW Anderson.Låga skor med ankelkedja är rätt hösten 2020. Här hos JW Anderson.Låga skor med ankelkedja är rätt hösten 2020. Här hos JW Anderson.
Låga skor med ankelkedja är rätt hösten 2020. Här hos JW Anderson. Foto: Jason Lloyd Evans
Spetsiga låga skor hos Stella McCartney AW20.Spetsiga låga skor hos Stella McCartney AW20.Spetsiga låga skor hos Stella McCartney AW20.
Spetsiga låga skor hos Stella McCartney AW20. Foto: Jason Lloyd Evans

LÄS MER: Höstens största skotrender – och så ska du bära dem

2. Rött

Om du har tänkt investera i en ny accessoar till hösten – satsa på en röd. Röda väskor och skor lyser starkast på catwalken den här säsongen, bland andra hos Jil Sander.

Röda accessoarer gör sig rätt hösten 2020. Väska från Jil Sander.Röda accessoarer gör sig rätt hösten 2020. Väska från Jil Sander.Röda accessoarer gör sig rätt hösten 2020. Väska från Jil Sander.
Röda accessoarer gör sig rätt hösten 2020. Väska från Jil Sander. Foto: Jason Lloyd Evans
Röda skor är ett säkert kort att satsa på hösten 2020!Röda skor är ett säkert kort att satsa på hösten 2020!Röda skor är ett säkert kort att satsa på hösten 2020!
Röda skor är ett säkert kort att satsa på hösten 2020! Foto: Jason Lloyd Evans

3. Iögonfallande örhängen

Stora och iögonfallande örhängen är öronsnibbarnas trogna följeslagare i höst. Leta efter dinglade örhängen eller örhängen i olika geometriska former. Materialen som gäller är guld, silver eller stål (som kommer stort den här säsongen) men vi ser också en hel del textilmaterial. Allt tillåtet med andra ord. 

Maxade örhängen är ett stilsäkert drag hösten 2020.Maxade örhängen är ett stilsäkert drag hösten 2020.Maxade örhängen är ett stilsäkert drag hösten 2020.
Maxade örhängen är ett stilsäkert drag hösten 2020. Foto: Jason Lloyd Evans
Prabal Gurung AW20.Prabal Gurung AW20.Prabal Gurung AW20.
Prabal Gurung AW20. Foto: Jason Lloyd Evans

LÄS OCKSÅ: 12 budgetfynd som rimmar rätt med höstens trender

4. Bälte och skärp

Att markera midjan med ett brett bälte eller smalt skärp kan vara säsongens flitigast använda stylingknep. Båda är en utmärkt accessoar att fynda second hand – det finns en uppsjö!

Markerad midja hos Etro AW20.Markerad midja hos Etro AW20.Markerad midja hos Etro AW20.
Markerad midja hos Etro AW20. Foto: Jason LLoyd Evans
Markerad midja fixar du enkelt med ett snyggt skärp – leta i garderoben, eller varför inte second hand?Markerad midja fixar du enkelt med ett snyggt skärp – leta i garderoben, eller varför inte second hand?Markerad midja fixar du enkelt med ett snyggt skärp – leta i garderoben, eller varför inte second hand?
Markerad midja fixar du enkelt med ett snyggt skärp – leta i garderoben, eller varför inte second hand? Foto: Jason Lloyd Evans

5. Kedja

Kedjehalsband har vi inte sett oss mätta på, långt ifrån. Nu gäller det att ösa på med fler och styla kedjehalsbanden i olika längder för en maxad effekt. Fint till en enkel stickad tröja exempelvis. Och vem säger att kedjor bara funkar som halsband? Ingen! En kedjedetalj som skärp eller som örhängen sätter moderibban precis lika högt.

Kedjor hos Alberta Ferretti AW20.Kedjor hos Alberta Ferretti AW20.Kedjor hos Alberta Ferretti AW20.
Kedjor hos Alberta Ferretti AW20. Foto: Jason Lloyd Evans
Kedjor hos Chanel AW20.Kedjor hos Chanel AW20.Kedjor hos Chanel AW20.
Kedjor hos Chanel AW20. Foto: Jason Lloyd Evans

6. Gummistövlar

Att vi går mot ett mer praktiskt mode är utan tvekan ett som är säkert. Gummistöveln skymtade förbi hos Prada, Versace och Dior som alla tycks vara överens om stövelns viktiga funktion den här säsongen – och många kommande säsonger framöver för den delen. 

Gummistövlar i fokus hos Prada AW20.Gummistövlar i fokus hos Prada AW20.Gummistövlar i fokus hos Prada AW20.
Gummistövlar i fokus hos Prada AW20. Foto: Jason Lloyd Evans
Christian Dior AW20.Christian Dior AW20.Christian Dior AW20.
Christian Dior AW20. Foto: Jason Lloyd Evans

7. Krage

Stor och inte minst feminin – blusen med stor krage är här för att stanna. På catwalken syntes den bland andra hos Chloé och Celine. Bär den under en kavaj, kofta eller stickad tröja när temperaturen går ner. Erika Boldrin och Camille Charriere stylar plagget imponerade snyggt! Och vill du istället satsa på en avtagbar krage som kan stylas till fler än ett plagg bjuder Ganni på säsongens finaste. 

Erika Boldrin bär den stora kragen med bravur.Erika Boldrin bär den stora kragen med bravur.Erika Boldrin bär den stora kragen med bravur.
Erika Boldrin bär den stora kragen med bravur. Foto: Jason Lloyd Evans
Chloé AW20.Chloé AW20.Chloé AW20.
Chloé AW20. Foto: Jason Lloyd Evans

LÄS OCKSÅ: Höstmode 2020: 1940-talet gör comeback!