Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kika in i Acne Studios nya huvudkontor: ”Kreativ designutopi”

Acne Studios har flyttat till Floragatan 13 och firade in det nya kapitlet med en storslagen fest i Stockholm. Här är allt du vill veta om de nya lokalerna och den stjärnspäckade festen.

En designutopi som uppmuntrar till kreativitet, det är hur Acne Studios Jonny Johansson beskriver det nya huvudkontoret på Floragatan 13, tidigare lokaler till den tjeckoslovakiska ambassaden. Den tio våningar höga byggnaden har totalrenoverats och anpassats för att efterlikna det moderna arbetsflödet av hur ett plagg blir till.

– När vi började leta efter nya lokaler gjorde jag en sketch över hur modedesign fungerar. Jag ville att modets ådror skulle pulsera genom byggnaden, att det skulle bli en experimentell plats som fångar känslan av att ständigt röra sig framåt. Nu när vi skapat den här platsen känner jag mig väldigt stolt över att vi åstadkommit något tillsammans, säger Jonny Johansson, kreativ direktör på Acne Studios.

Acnes nya lokaler på Floragatan 13 i Stockholm.
Acnes nya lokaler på Floragatan 13 i Stockholm.

Byggnadens estetik är tänkt att representera Acne Studios identitet (Acne är en förkortning för Ambition to Create Novel Expressions) och inredningsdetaljer i märkets typiska mellanrosa färg mjukar upp de hårda lokalerna.

Acnes nya lokaler på Floragatan 13 i Stockholm.

För att fira invigningen av det nya kapitlet bjöd Acne Studios några av kulturbranschens viktigaste namn, bland annat Noomi Rapace, Seinabo Sey, Sophia Roe och Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh, på en invigningscoctail i lokalerna. 

Emma Wiklund.
Elizabeth Lejonhjärta och Victoria Lejonhjärta tillsammans med Seinabo Sey och Hedda Stiernstedt.
Noomi Rapace.
Patric Nadalutti och Jonna Bergh.
Bryan Grey Yambao, ”Bryanboy”.

Firandet fortsatte därefter i Frihamnen i Stockholm, där man ställde till med stor fest för 2000 gäster med namn på gästlistan som Robyn, Reggie Snow, Stéphane Bak, Michel Gaubert och Jimothy Lacoste.

Ljusinstallationer av Tobias Rylander skapade en futuristisk känsla och firandet pågick in på morgontimmarna.

LÄS MER: Jocke Berg & Efva Attling i exklusiv intervju om sitt designsamarbete