Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Den viktiga slutsatsen om mode vi drar efter Acne Studios senaste visning

Det blir allt tydligare att det sker en sömlös övergång mellan modesäsongerna. Acne Studios kommande kollektion innehåller många element vi ser redan nu i vårmodet – och det tycker vi om! Damernas Värld ger dig 5 exempel.

Acne Studios höstkollektion för hösten 2021 ger oss en vink om det sömlösa sätt som modesäsongerna nu flyter in i varandra. Borta är de tvära kasten som designer tidigare ägnade sig åt, i stället är det mer utsuddade gränser mellan kollektionerna som är intrycket – i alla fall för konsumenten. 

Den goda nyheten är att det är lättare att följa med i trendbilden, och dina nyköpta trendplagg lever längre.

Trist? Nja, det klart att modes möjligheter att överraska dig minskar med denna nya rörelse i modet, men den goda nyheten är att det är lättare att följa med i trendbilden, och dina nyköpta trendplagg lever längre. 

Acnes chefdesigner Jonny Johansson säger att kollektionen är inspirerad av det som kommer efter den isolation vi lever i just nu – dit vi alla längtar. 

5 vårtrender som lever kvar i Acne Studios höstkollektion 2021: 

1. Blommorna

1 AV 7
Foto: Acne Studios
2 AV 7
Foto: Acne Studios
3 AV 7
4 AV 7
Foto: Acne Studios
5 AV 7
Foto: Acne Studios
6 AV 7
7 AV 7
Foto: Acne Studios

Vårblommorna och sommarblommorna får avlösning av … Höstblommorna! Det är mycket blommigt i Acnes höstkollektion, och då inte de lite mörkare och mer dramatiska flora som man brukar se på hösten om växtlighet lever vidare efter den ljusa säsongen. Nej, här är det trevligt och vårlikt småblommigt som får frodas i höstens bleka strålar. Kul!

2. Träskorna och grova bootsen

1 AV 4
Foto: Acne Studios
2 AV 4
Foto: Acne Studios
3 AV 4
4 AV 4

Träskorna är det stora utropstecknet i vår- och sommarmodet – designer som lyxiga Hermès och Stella McCartney visade träskor redan i sina nuvarande kollektioner. Acne visar att träskon lever vidare i höst – men i en mer påpälsad version. Även de grova boots vi ser mycket i modet nu, och har så gjort några säsonger, verkar inte gå (!) någonstans. 

3. Rosa

1 AV 2
Foto: Acne Studios
2 AV 2

Detta gillar vi – rosa ser vi mycket av i vår, men det är en färg vi aldrig tröttnar på och gärna tar med oss i hög grad även i höst. Fint att också låta den rosa färgen vara blek och att det inte ”måste” vara stark, dramatisk rosa bara för att det blir höst. 

4. Chunky kedjorna

1 AV 4
Foto: Acne Studios
2 AV 4
Foto: Acne Studios
3 AV 4
Foto: Acne Studios
4 AV 4

Alla modetjejers favoritsmycke – den stora kedjan – hänger stadigt i modebilden. Även XL-kedjorna på väskor lever kvar ett tag till. Har du tröttnat på din guldfärg, gör som Acne och spraya den i en annan färg. Lite DIY är aldrig fel mot slutet av sommaren!

5. Stickat ärmlöst

Foto: Acne Studios

Kära slipover som gjort ett sådant massiv intåg i våra butiker – det är ju verkligen ett plagg att älska i höst. Vi tolkar Acnes topp som att ärmlöst och stickat blir en kombination du knappast släppar (eller slipper) när sommaren tackar för sig. 

LÄS ÄVEN 33 nya klipp – behöver du frisyrinspiration?