Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Acnes populära väska inspirerad av pappkassen – snacka om budget vs lyx!

Väskan "Baker" är enligt Acne Studios inspirerad av pappkassen och prislappen landar på strax över 3000 kronor. Tydligen två ingredienser för att en väska ska bli riktigt poppis i modekretsar – modellen är nämligen slutsåld!

Att modevärlden titt som tätt inspireras av vardagslivets budgetprodukter i sin design är inget nytt. Nyligen släppte Balenciaga en omtalad shoppingväska som är misstänksamt lik Ikeas shoppingkasse (men kostar 4000 gånger mer). Designkollektivet Vetements har i sin tur lyckats med att få fashionistor världen runt att flockas över designsamarbeten som modehuset gjort med betydligt mer budgetvänliga märken som Reebok och Juicy Couture (dock med en prislapp i den övre prisklassen).

Något annat som fått folk att lyfta på ögonbrynen är supermodellen Heidi Klums nya, och kanske lite otippade, designsamarbete med matvarukedjan Lidl. Mode + budgetprodukter är alltså lika med sant!

Acne Studios väska inspireras av en papperskasse

Senast i raden är svenska Acne Studios med sin väska "Baker". Det är inte svårt att se var inspirationen till modellen kommer från – Acne Studios skriver till och med själva i produktbeskrivningen att väskan är inspirerad av papperskassar.

Acne Studios bruna variant av väskan "Baker". Foto: Acnestudios.com.
Acne Studios rosa variant av väskan "Baker". Foto: Acnestudios.com.

Väskan finns i två färger, brun och rosa, och kostar 3195 kronor. Självklart finns det fler skillnader än priset gentemot en pappkasse: materialet är 100 % polyamid och inuti väskan hittas två innerfickor varav en har blixtlås med Acne Studios logga.

Däremot kan väskan likt en pappkasse lätt vikas ihop (och kanske tas med till mataffären?).

Foto: Acnestudios.com.

Budget eller lyx, vilken variant väljer du? Kunderna har i alla fall sagt sitt – väskan är nämligen i skrivande stund slutsåld!

Se fler bilder på väskan här:

Foto: Acnestudios.com.
Foto: Acnestudios.com.
Foto: Acnestudios.com.