Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Alexander Skarsgård ser vissa likheter med Lukas Matsson i Succession.Alexander Skarsgård ser vissa likheter med Lukas Matsson i Succession.Alexander Skarsgård ser vissa likheter med Lukas Matsson i Succession.
Alexander Skarsgård ser vissa likheter med Lukas Matsson i Succession. Foto: HBO Max / HBO Max

Alexander Skarsgård: ”Jag använde mina egna kläder i Succession”

Alexander Skarsgård ville hitta rätt stil till sin rollkaraktär, den excentriske tech-miljardären Lukas Matsson, i serien Succession och klädde sig som sig själv. I HBO:s podcast berättar han varför. 

Den här artikeln innehåller inga spoilers.
HBO-serien Succession är över och därmed också syskonbråken, intrigerna, lyxen och de välskrivna karaktärerna och dialogerna som gjort serien till en snackis och succé under flera år. I den sista och fjärde säsongen har vi fått spendera mycket tid med Alexander Skarsgårds karaktär, den svenska techmogulen Lucas Matsson som försöker köpa familjen Roys enorma mediebolag Waystar Royco. Alexander Skarsgård berättade själv i ett samtal med Kara Swisher under sista avsnittet av HBO:s Succession podcast att det faktiskt finns vissa likheter mellan han själv och rollfiguren Lukas. 

– Vi är lika på det sättet att jag ibland har svårt att vara fokuserad. Matsson är en version av mig själv men uppspeedad tio gånger. Det finns absolut saker jag kan känna igen i mig själv. Han är kaos men det finns också något spännande och roligt med att komma så nära avgrunden och känna uppståndelsen av det, som jag kan känna igen. Inte på samma nivå som Lukas men det finns en livskraft i det. 

I podcasten berättar den svenska skådespelaren också hur han fick använda sina egna kläder på inspelningen för att hitta rätt stil till Matsson, som vill ta över familjen Roys medieimperium till varje pris. 

– När vi spelade in en scen i säsong tre där Logan och Roman besöker Matsson i lyxvillan i Lake Como försökte vi lista ut vad Lukas skulle ha på sig. Jag ville ha en tydlig vardagsstil och vara underklädd i kontrast till Logan och Roman när de skulle göra den största mediaaffären som nånsin gjorts. Men vi lyckades inte hitta något som riktigt passade till scenen så jag sa: ”Det jag kom till inspelningen i är väldigt casual, en gammal välanvänd t-shirt och svarta gummi-sandaler, ska vi inte använda oss av det?” Det är faktiskt det jag sen hade på mig i serien, berättar Alexander Skarsgård.

Bär svenskt mode i serien

Den som har varit uppmärksam – och sett att Lukas Matsson snacksat på Ahlgrens bilar och druckit julmust – har också kanske sett att Alexander Skarsgårds excentriske rollkaraktär faktiskt burit en hel del svensk mode i sista säsongen. Under scenerna som utspelas på den norska lyxresorten syns Lukas i bland annat funktionskläder och stickad polotröja från Fjällräven.

– Som ett ikoniskt svenskt varumärke är vi naturligtvis glada över att se en ikonisk skådespelare som Alexander Skarsgård bära vår tidlösa Övik Roller Neck Sweater”, har Philipp Kloeters, Fjällrävens globala kommunikationschef sagt till Vogue Scandinavia.

I andra scener har han burit plagg från både svenska Acne och Tiger.  

Alexander Skarsgård sticker ut bland svarta kostymer och dräkter.Alexander Skarsgård sticker ut bland svarta kostymer och dräkter.Alexander Skarsgård sticker ut bland svarta kostymer och dräkter.
Alexander Skarsgård sticker ut bland svarta kostymer och dräkter. Foto: HBO Max / HBO Max
Skarsgård som svenska techmiljardären Lukas Matsson i byxor från Fjällräven.Skarsgård som svenska techmiljardären Lukas Matsson i byxor från Fjällräven.Skarsgård som svenska techmiljardären Lukas Matsson i byxor från Fjällräven.
Skarsgård som svenska techmiljardären Lukas Matsson i byxor från Fjällräven. Foto: HBO Max / HBO Max
Alexander Skarsgård.Alexander Skarsgård.Alexander Skarsgård.
Alexander Skarsgård. Foto: Charles Sykes / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Alexander Skarsgård: ”Jag får inga erbjudanden från Sverige längre”