Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

För första gången på 40 år – svensk pryder omslaget till Vogue

The year of Alicia Vikander – Hollywood's swede heart. Så står det på omslaget till tidningen Vogues januarinummer som pryds av just svenska skådespelaren Alicia Vikander, 27, klädd i en klänning från Louis Vuittons SS16-kollektion.

Och ja, det är verkligen Alicia Vikanders år. Nyligen blev hon nominerad till inte mindre än två Golden Globe-statyetter för sina roller i filmerna "Ex machina" och "The Danish Girl", och nu pryder hon alltså den amerikanska modetidningen Vogues nya nummer.

Det är första gången på fyra decennier som en svenska får äran att vara på Vogues omslag. Senaste var det modellen Gunilla Lindblad, sinnebilden för haute hippie-modet på 1970-talet, som syntes på den anrika tidningens framsida.

I samband med att det offentliggjordes att Alicia Vikander pryder Vogues omslag släpptes även en kortfilm där Alicia och Vogues chefredaktör Anna Wintour medverkar. Filmen heter Late-Night Run-In At The Magic Dinner och är regissörerad av svensken Niclas Larsson. Här kan du se den sagolika filmen:

https://youtu.be/rXi1vzRIePo?width=560&height=315&frameborder=0&allowfullscreen=allowfullscreen

Vill du se mer sånt här? Gör som 10 000 andra och gilla Damernas Värld på Facebook!