Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Altewai.Saome höst/vinter 2013

Altewai.Saome har haft en spikrak modekarriär. Sedan modemärkets start 2009 har de fått stor uppmärksamhet för sina broderier, boxiga former och sportiga influenser och de blev även nominerade till Guldknappen 2012.

Nu är det dags att kika på vad Randa Saome och Natalia Altewai har att bjuda på till hösten och vintern 2013.
Kollektionen är inspirerad av New York som de tillsammans besökte i höstas och i plaggen möter boxiga överdelar slimmade silhuetter. Här syns även Altewai.Saomes signifikanta detaljfulla broderier och fantasifulla materialmixar. Den här säsongen visar de dessutom en hel del väskor. Efter klicket berättar Randa Saome och Natalia Altewai om kollektionen, New York-resan och framtiden.

Foto: Kristian LöveborgNi inspirerades av staden New York som ni besökte i höstas, vad gjorde ni där?– Vi var där och jobbade men inspirerades samtidigt av allt i staden: dynamiken, människorna och kulturen. Det var första gången vi var där, det är därför vi är så tagna. Vi hade väntat på att få åka så länge. Under våra studietid brukade vi prata om att åka till New York och nu hände det äntligen, efter sju år.

Hur syns New York i kläderna– New York syns i färgerna, broderierna, i allt. Det är vår tolkning av staden som syns i kläderna.

Denna säsongen har ni många väskor!– Ja vi har plånböcker, väskor och lite allt möjligt faktiskt. Vi ville utöka kollektionen sakta men säkert så det kändes rätt nu.

Vilka plagg är extra tongivande för den här kollektionen?– Kapporna med stora fickor är väldigt New York och det var med dem idén föddes om lite oversize, lite hiphop fast ändå chict.

Vad har ni för spännande på gång framöver?– Gå hem och sova och sedan tillbaka till Milano och fortsätta jobba med nästa kollektion. Så jobbar vi.