Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Altewai.Saomes nästa projekt: Göra skor?

De skapade modehysteri under Stockholms modevecka. Skulle de lyckas att leverera igen? Ja, är svaret.
Svenska designerduon Altewai.Saome, som består av Natalia Altewai och Randa Saome, är svenskt modes mest hypade modemärke och storslagna planer och drömmar på gång ...

Vad har ni inspirerats av i höstens kollektion?- Humörsvängningar. Hur vi människor kan gå från att vara lyckliga till att vara deprimerade och arga. Våra känslor styr vår vardag vilket blir ett slags skuggspel. Vi ville framhäva de olika känslorna i kombination med varandra genom att använda olika volymer, tyger, och färger.Finns det något plagg eller någon detalj som återkommer i kollektionen?- Kombinationen av volym med rak silhouett är genomgående i kollektionen. Det återkommer på olika sätt     på toppar, kjolar, klänningar och jackor.

Vad finns det för nyheter i höstens kollektion?- Den största nyheten är nog herr delen. Än så länge är det bara ett litet smakprov på Altewai.saome herr. Vi vill låta det utvecklas och växa sakta. Det var verkligen spännande att börja göra herrkläder, vi älskar nya utmaningar!

Hur kommer det sig att ni satsar på just herr?
- Vi har alltid varit intresserade av att göra herrkläder men vi väntade med det i startskedet. Ville ta ett steg i taget. Efter att vi visat vår damkollektion fick många förfrågningar från män som undrade när vi skulle göra herr. Nu kände vi att det var rätt tid ...

Har ni någon favorit ur kollektionen?- Ja, det finns ganska många favoriter men en definitiv skulle vi nog säga är den vita blusen med volang framtill och broderade manchetter i rött, grått och vitt. 

Vad är nästa stora steg för er? Ny underlinje? Ny accessoarlinje?- Vi vill hemskt gärna börja göra skor. Det kommer nog bli vårt nästa steg så fort vi får möjligheten.

Vad har ni för drömmar om framtiden?- Vår dröm är att få fortsätta göra det vi gör, utöka våra kollektioner och etablera oss internationellt.

Och så undrar jag var kärleken till nya material kommer ifrån?- Vi har fått lära oss att alltid försöka experimentera med olika material och att göra egna. Att inte bara nöja oss med det som är klassiskt och alltid tillgängligt, utan att bearbeta det och använda det på ett annat sätt än det som förväntas. För oss är det spännande att hitta nya material som självklart är relevanta för inspirationen. Det är oerhört viktigt at  känslan av kollektionen även förmedlas genom tygval och olika sätt att kombinera tyger.

Se hela höstkollektionen från Altewai.Saome här: Hypade Altewai.saome levererar igen

LÄS ÄVEN: 

Altewai.Saome SS12Nytt märke på den svenska modehimlen!Robert Nordberg: Altewai.saome bäst under modeveckan