Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amelie Hegardt om sitt nya verk: ”Hade gärna ägt skjortan själv”

Amelie Hegardt blandar skira pasteller och akvareller med svart bläck, och hade gärna klätt sig i skjortan på verket The lavender shirt, som nu säljs exklusivt som numrerat och signerat hos Damernas Värld.

Nr illustratören Amelie Hegardt var gravid i femte månaden bröt hon handleden. Dagen efter att hon gipsats ringde hennes agent och frågade om hon ville besöka alla modehusen i Paris och illustrera arbetet inför haute couture-visningarna för den franska tidningen Les Echos

– Jag borde säkert ha vilat handleden, men jag kunde verkligen inte säga nej. Det var otroligt häftigt att träffa alla människor som jobbade i respektive ateljé. En arbetsplats fri från skärmar, som domineras av handarbete, skapar en otrolig atmosfär. Det vidgade definitivt min syn på modeindustrin. Dessutom var alla så otroligt trevliga och varmt välkomnande. Framför allt Valentino-personalen var urgullig.

I hennes egen ateljé i södra London råder flyttkaos, hela familjen ska snart ta sitt pick och pack och omlokalisera till Lissabon. Nu börjar arbetet med att hitta en ny studio.

– Det är viktigt och nyttigt att ha en plats där man kan få tänka i fred, och där man kan stänga av den yttre världen.

Amelie Hegardt

GÖR: Modeillustratör.

ÅLDER: 39 år.

BOR: Lissabon, Portugal.

FAMILJ: Man och en dotter.

AKTUELL: Med eget parfymmärke och med #Finaestampa_, en turnerande utställning i Spanien.

Verket som Amelie har skapat heter The lavender shirt, och är inspirerat av hennes egen klädstil.

– Jag hade den här bilden ”på känn” när jag kom till studion – på något sätt gör det att den känns speciell. Som vanligt skar jag upp papper i rätt format, satte på klassisk musik och började måla. Blus och skjorta är mina favoritplagg, och jag hade gärna ägt den här blusen.

Klicka på bilden för att komma till konstverket.Klicka på bilden för att komma till konstverket.Klicka på bilden för att komma till konstverket.
Klicka på bilden för att komma till konstverket.

Vad har du själv på väggarna i ditt hem?

– Mina släktingars verk: min morfars teckningar från tidigt 1900-tal, och två målningar av Olga Cronstedt, varav ett är ett porträtt av min mamma som ung. De gör så mycket för vårt hem och betyder jättemycket för mig. På min mans begäran har jag även fyra egna illustrationer uppe.

The lavender shirt är ett av fyra olika numrerade och signerade konstverk, skapade av de kända illustratörerna Amelie Hegardt, Cecilia Carlstedt, Lovisa Burfitt och Rosie McGuinness (se de andra illustratörernas verk genom att klicka på deras namn), som säljs exklusivt hos Damernas Värld.

Så köper du Amelie Hegardts verk

Damernas Värld samarbetar med NOA, som är en e-handel för konst som drivs av Bonnier News. Här finns både original, limiterade upplagor, skulpturer och foto. Det är enkelt och tryggt att handla hos NOA, som använder sig av Klarna som betalningspartner. Normal leveranstid är ca 2–7 dagar. För att köpa din tavla, vänligen besök www.noagallery.se/damernasvarld

Pris för blad: 2 500 kr inkl. moms. Pris för blad kompletterad med vit ram och passepartout: 3 450 kr inkl. moms. 

Bildmått: 26 x 33 cm.

Bladmått: 37 x  48 cm.

Ramat mått: 42 x 53.

Papper: Hahnemühle Photo Rag.

Upplaga: 300 numrerade och signerade exemplar.