Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Anna-Sara Dåvik

När designerdottern Anna-Sara Dåvik hade pluggat teaterkostym och fått sin examen från både Beckmans designskola och Saint Martins college i London, drog hon till Paris. Där hon lade grunden till modemärket A-S Dåvik, som i dag består av utstickande plagg och udda smycken. 

Vad kännetecknar din design?"Dressad elegans i kombination med lekfullhet i en sober färgskala."

Vilken kvinna bär Anna-Sara Dåviks design?"Det är en stark kvinna som inte söker bekräftelse genom att klä sig utmanande. Hon vågar sticka ut från normen. Hon sätter värde på god passform och kvalité och är intresserad av plaggens form och snitt. Kläderna förstärker hennes rörelser och hennes karaktär och hon bär dom för att behaga sig själv, och inte andra."

Beskriv din smyckeskollektion. Varför skapade du den?"Mina smycken kännetecknas av en lekfullhet i kombination med hög kvalité i material och hantverk. Det startade när jag gjorde min examenskollektion på Saint Martins och ville göra både smycken och väskor som komplement till kläderna. Det är roligt att jobba med smyckesdesign, för det är mycket lättare att skapa
någonting tidlöst i metall. Och det får sådan kraft i uttrycket."

Anna-Sara Dåviks plagg sys endast upp på beställning och
kostar från 5000 kronor.

Av: Rebecka Ljung och Johanna Ewerbring.