Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Anna Wintour har hittat sitt stylingkoncept.Anna Wintour har hittat sitt stylingkoncept.Anna Wintour har hittat sitt stylingkoncept.
1 AV 2
Foto: IBL
2 AV 2
Anna Wintour har hittat sitt stylingkoncept.
Foto: TT

Anna Wintour-snygg på nolltid – modedrottningens ultimata stiltips

Det verkar som om kända modeikoner just nu håller på att ”koka ner” sin stil till några få beståndsdelar. Kim Kardashian har gjort det – och moderottningen Anna Wintour verkar också göra det. Men till vad? 

Det är inte bara Kim Kardashian som senaste tiden har kokat ner sin stil till en enkel ekvation – i hennes fall ”Kim + Balenciaga = sant”. Även hela världens modedrottning, amerikanska Vogues chefredaktör Anna Wintour har gjort en liknande downsizing i fråga om sin stil.

Den goda nyheten är att looken är lätt att inspireras av och inte svår att själv styla ihop hemmavid.

I stället för att använda hela sin digra garderob så verkar hon ha föreskrivit sig att använda endast två typer av plagg samt ett par stövlar i år.

ANNA WINTOURS SIGNATURSTIL

1. En mönstrad klänning av längre modell. Gärna med mönster hämtade från den botaniska världen. 

2. En tuff kappa. Anna väljer en i stark färg alternativt läder eller läderinslag. 

3. Ormskinnspräglade stövlar. Att blanda djurmönstrat med övriga mönster gör mönstermixen komplett. 

LÄS OCKSÅ Kim Kardashians kärleksaffär med Balenciaga

I svart läderkappa och organiskt mönstrad klänning i grönt på premiären av ”And just like that”.I svart läderkappa och organiskt mönstrad klänning i grönt på premiären av ”And just like that”.I svart läderkappa och organiskt mönstrad klänning i grönt på premiären av ”And just like that”.
I svart läderkappa och organiskt mönstrad klänning i grönt på premiären av ”And just like that”. Foto: Jason Mendez/StarPix for HBOmax/Shutt / TT NYHETSBYRÅN
I blå läderkappa och rödblommig kjol på New York Fashion Week i februari 2022.I blå läderkappa och rödblommig kjol på New York Fashion Week i februari 2022.I blå läderkappa och rödblommig kjol på New York Fashion Week i februari 2022.
I blå läderkappa och rödblommig kjol på New York Fashion Week i februari 2022. Foto: Sonia Moskowitz Gordon / TT NYHETSBYRÅN
På Michael Kors visning under New York modevecka i svart och vit-blommigt med röd kappa.På Michael Kors visning under New York modevecka i svart och vit-blommigt med röd kappa.På Michael Kors visning under New York modevecka i svart och vit-blommigt med röd kappa.
På Michael Kors visning under New York modevecka i svart och vit-blommigt med röd kappa. Foto: Richie Buxo/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Anna Wintour bär ofta klänningar av just den här modellen, men just kombinationen av botaniskt mönstrad klänning och skinnkappa har hon verkligen maxat den senaste tiden. Den goda nyheten är att looken är lätt att inspireras av och inte svår att själv styla ihop hemmavid. 

Damernas Världs snygga köptips till Anna Wintour-looken med skandinavisk design – i två prisklasser:

Lyxigt: Blommig klänning från Rodebjer

Löst sittande klänning med ett helt otroligt mönster, som även finns i en grön variant, med knyt i ärmarna från svenska Rodebjer. Mer info – köp här (länk till Rodebjer).

Blommig klänning från Carin Wester

Tjusig klänning som liksom Rodebjer-varianten är löst sittande och med väldigt snyggt print. Från nya Carin Wester som blir ett märke att ha span på! Mer info – köp här (länk till Åhléns). 

 

Trenchcoat i läder från Arket

Trenchcoat av läder med fin vidd och som aldrig går ur tiden från svenska Arket. Mer info – köp här (länk till Arket).  

Orange kappa i konstläder från Stand Studio

Är du sugen på en kappa med läderkänsla i någon härlig färg så är definitivt Stand Studio ett märke att kolla upp. Vi älskar den härligt orangea färgen! Mer info – köp är (länk till Stand Studio). 

Reptilmönstrade stövlar från Gestuz

Otroligt chica stövlar med reptilmönstrat fram och svart läder bak plus bekväm klack från danska Gestuz. Mer info – köp här (länk till Gestuz).  

Reptilmönstrade stövlar från Tiamo

Coola stövlar med lite högre klack och bra vidd i skaftet - snyggt att bära även till byxor nedstoppade. Mer info – köp här (länk till Scorett).

LÄS OCKSÅ 5 plagg som måste finnas i en basgarderob enligt Anna Wintour

LÄS OCKSÅ Kvinnorna över 50 som bevisar att tidlös stil inte har någon åldersgräns