Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kim Kardashian under Balenciaga AW22-visningen.Kim Kardashian under Balenciaga AW22-visningen.Kim Kardashian under Balenciaga AW22-visningen.
Kim Kardashian under Balenciaga AW22-visningen. Foto: Instagram

Är detta Kim Kardashians galnaste look hittills? Stjärnan invirad i tejp från topp till tå under Paris modevecka

Modehuset Balenciagas visning blev snabbt en av modeveckans största snackisar – dels tack vare gästen Kim Kardashians galna tejplook men även då visningen var ett tydligt ställningstagande mot Ukrainakriget av designchefen Demna Gvasalia, som själv flytt krig som barn.

Kim Kardashians kärlekshistoria till modehuset Balenciaga är en av modevärldens ständiga snackisar och stjärnan har under de senaste månaderna visat upp den ena Balenciaga-looken mer djärv än den andra (se ett urval av dem här). Men under gårdagens Balenciaga höstvisning under Paris modevecka fick vi bevittna kanske den galnaste av de alla: nämligen en Kim Kardashian invirad i gul Balenciaga-tejp från topp till tå.

https://www.instagram.com/p/CaxJaUXr5Jt/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Många frågade sig om det faktiskt var äkta tejp det handlade om, och svaret är ja. Kim K bar en bodysuit närmast kroppen och sedan virades hon in med tejp – något som ska ha tagit en halvtimme enligt stjärnan. I handen bar hon även modehusets kultväska Hourglass som även den var virad i den gulsvarta tejpen – vi kan bara gissa att det gick åt många rullar till looken!

https://www.instagram.com/p/CayAXstrVwZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Demna Gvasalias ställningstagande mot Ukrainakriget

Men Kim Kardashians tejplook var inte det enda som drog uppmärksamhet till visningen. Vanligtvis är vi vana vid att se modeller strosa fram på catwalk under visningar, men under Balenciagavisningen så kämpade modellerna sig fram genom en fullskalig snöstorm i en gigantisk arena, med apokalyptisk musik i bakgrunden. Showen avslutades med att de två sista modellerna bar en gul respektive blå look, något som av många tolkades som en kommentar till det pågående kriget i Ukraina. Detta bekräftade Balenciagas kreative direktör Demna Gvasalia själv i ett skriftligt uttalande.

”Kriget i Ukraina har triggat smärtan från det trauma som jag burit på sedan 1993 när samma sak hände i mitt hemland och jag förevigt blev en flykting. Förevigt, för att det är något som stannar inom dig. Rädslan, desperationen, att inse att ingen vill ha dig. Men jag insåg också vad som verkligen betyder i livet, de mest viktiga sakerna, som livet självt och mänsklig kärlek och medkänsla.
Det är varför det har varit otroligt svårt att arbeta med den här showen under den senaste veckan för mig. För att i tider som dessa förlorar mode sin relevans och sin faktiska rätt att existera. Modeveckan känns som någon sorts absurditet. Jag tänkte ett tag på att ställa in showen som jag och mitt team har arbetat så hårt kring och som vi alla såg fram emot. Men sen insåg jag att ställa in showen hade inneburit att jag gav upp till de onda styrkorna som redan har skadat mig så mycket under nästan 30 års tid. Jag bestämde att jag inte längre kan offra delar av mig till det där meningslösa egokriget.
Den här visningen behöver ingen förklaring. Den är en dedikation till oräddhet, motstånd, och till vinsten av kärlek och fred.”

Demna, som är från Georgien, flydde själv som 10-åring från sitt hemland då lokala separatister med anknytningar till Ryssland gjorde anspråk på landet och dödade över 5000 georgier. 

LÄS MER: Hjälp Ukraina i samarbete med Röda korset: Swisha till 123 097 36 44