Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BACK höst/vinter 2013

Ann-Sofie Back  höll på att skrämma slag på publiken då hennes visning inleddes med ett vrål. Hon hade ställt en hulligan-kör i ena hörnet och visningen igenom skrek de ramsor som Ann-Sofie cha la la la la.

I BACK:s höst- och vinterkollektion 2013 syntes starka färger, arbetarkläder, fotbollshalsdukar (med den slående texten "Back for good" på), ränder, rutor, paljett-toppar och pennkjolar. Inspirationen till kollektionen kom från just arbetarkläder (som designern hatar), mer om det berättar Ann-Sofie Back i en intervju efter klicket. 

Foto: Kristian LöveborgBerätta om BACK höst/vinter 2013– BACK är alltid baserat på gamla huvudkollektioner som jag designar om och sätter i en ny kontext. Det som är nytt för den här säsongen är alla "workwear"-detaljer. Jag börjar alltid med en inspiration som jag inte gillar eller har lite svårt för. Och just arbetarkläder är något som jag verkligen hatat ända sedan jag började bry mig om mode. Det var en av få saker jag kunde hitta som var kvar att jobba med.

Du måste förklara hulligankören!– Jag har jobbat med Erik Haal som gjorde visningens musik ända sedan jag flyttade hem till Sverige och jag har alltid varit väldigt bestämd om vad jag vill ha för musik men nu tyckte han att det var dags att han fick göra något som han ville göra. Så kören är hans idé. Sen började jag addera fotbollstryck i kollektionen, det blev ett slags omedvetet samarbete. Det känns inte som att jag fattar beslut nuförtiden utan det bara händer.

Vilken är din egen favoritlook?– Den första looken med fotbollströja-klänning, paljettkjol ovanpå och teddy-jacka.