Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BACK släpper "best of"-kollektion

Ann-Sofie Back har många järn i elden. Förutom sina två egna märken BACK och Ann-Sofie Back Atelje, står hon bakom modemärket Cheap monday. Alla märken går sin beskärda del av hennes enorma kreativitet, och resultatet blir ett totalt utlopp (och ganska lite tid över).
För märket BACK får chansen hon att jobba igenom sina idéer, och göra flera varianter av plagg, medan hon beskriver jobbet med Ann-Sofie Back Atelje, som:
- Hjärtskärande och plågsamt, men med spjutspetsprodukter.
Det sisnämnda märket, Cheap monday riktar sig till en helt annan kundkrets, vilket gör att Ann-Sofie kan skapa plagg som inte har relevans i de andra märkena. 

Ann-Sofie har valt att visa upp sin BACK-kollektion för våren och sommaren 2012 under Londons modevecka, istället för under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm. Damernas världs Emma Sundh blev inbjuden att se kollektionen innan den visas i London, och bjöds på fika och visning i Ann-Sofie Backs ateljé i Vasastan. 

Kollektionen är ren och minimalistisk, med spännande detaljer och är skapad av återanvända idéer.
- Jag har recyklat idéer från tidigare kollektioner, säger Ann-Sofie Back, och visar först upp sitt favotitplagg: En hellång, rosa klänning i linne, med ett smalt skärp som ålar sig genom tyget. Ett riktigt statementplagg, men av enkel karaktär.
Bältidéen är återvunnen från tidigare kollektioner, liksom tanken om att använda korsettskenor i plaggen. Och man skulle kunna kalla denna kollektion för en "best of", där gamla idéer har blivit nya, där Ann-Sofie har kunnat skapa varianter av tidigare kreationer. 

Förutom den rosa linneklänningen finns plagg som plisserade kjolar, voluminösa linnebyxor, ribbstickade klänningar och tröjor i jersey. Färgskalan går från svart, mulvadsgrått, via midnattsblått, vidare till starkare färger som rött och rosa. 

När Ann-Sofie skapar BACK-kollektionerna, tänker hon på tio olika personer, som alla använder och lever i BACK-kreationer. Några är nära vänner, och någon annan är PR-tjej och en tredje är någon hon bara träffat på. Vet dessa tio personer om att du har dem i åtanke när du designar?- Några. Inte alla, säger Ann-Sofie Back.