Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakom kulisserna på modereportaget

I september 2009 åkte Damernas Världs modeteam ut till Utö i Stockholms skärgård för att fotografera ett av den här sommarens första modereportage. Du ser hela reportaget i DV6 som finns i butik nu. Med i båten var modeassistenten Frida Sundberg och här berättar hon hur de tänkte kring plåtningen samt hur man bäst stylar vårens snyggaste mode!

Vad är tanken bakom reportaget?"Vi utgick från en dansk bohemchic stil och inspirerades av Baskemölla på Österlen. Vi ville skapa en avslappnad känsla med mycket jeans och en gul träskostövel som hela fotograferingen kretsade runt."

Vad har du för tips till de läsare som inspirerats av ert modereportage och vill klä sig i samma stil?"Vi jobbade mycket med kontraster. Till exempel kan volanger göra en grov arbetarlook mer feminin.  För att få fram den bohemchica känslan kan du matcha en blommig topp med lite grövre jeans och cowboyboots. På samma sätt kan du dressa ner en klänning med en stickad kofta."

Har du något annat knep för att lyckas med en bohemchic stil?"Nu är det modernt med mycket tunikor och de är snyggast med ett skärp!"