Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Kate Moss gjorde ballerinaskon populär på 90-talet och nu bär hon dem igen. Till höger visar Valentino sin version av spetsiga ballerinaskor med nitar och ankelremmar.
Kate Moss gjorde ballerinaskon populär på 90-talet och nu bär hon dem igen. Till höger visar Valentino sin version av spetsiga ballerinaskor med nitar och ankelremmar.
Kate Moss gjorde ballerinaskon populär på 90-talet och nu bär hon dem igen. Till höger visar Valentino sin version av spetsiga ballerinaskor med nitar och ankelremmar.
Kate Moss gjorde ballerinaskon populär på 90-talet och nu bär hon dem igen. Till höger visar Valentino sin version av spetsiga ballerinaskor med nitar och ankelremmar. Foto: TT Bild/Catwalkpix

Ballerinaskor – nu är de tillbaka igen & 10 snygga val för sommaren

Ballerinaskon är tillbaka och vi kan inte tänka oss en bättre sommarsko! Årets modeller är stilrena och både den spetsiga och den fyrkantiga tån har hög trendfaktor. Damernas Värld listar 10 snygga ballerinaskor som du kommer att älska i sommar! 

Damernas Värld

Den platta ballerinaskon exploderade i popularitet på 90-talet – tack för det Kate Moss! – och minst ett par ingick i var kvinnas garderob. Nu är ballerinaskon tillbaka igen men i en mer uppdaterad version. I år ser vi både spetsiga och fyrkantiga tår, enkel och stilren design utan krusiduller och skor som täcker större delen av foten. Här är 10 snygga par ballerinaskor vi gärna bär i sommar: 

1. Tvåfärgade ballerinaskor i skinn 

Ballerinaskor med svart tå från Tamaris.

Starka Chanelvibbar på dessa tvåfärgade ballerinaskor! Kommer från Tamaris och är gjorda i skinn men liten klack. Klassiska skor som aldrig kommer att gå ur tiden! Mer info och köp här (länk till Eskor.)  

2. Ljusa spetsiga ballerinaskor från Flattered 

Spetsiga skor från Flatterd.

Spetsiga ballerinaskor från Flattered i ljus, nästan rosafärgat skinn och med liten klack. Ljus färg som passar perfekt på sommaren, men kommer även i svart. Skon heter Iliana och nyansen heter Sand. Mer info och köp här (länk till Flattered.)  

3. Ballerinaskor från Michael Kors 

Ballerinaskor från Michael Kors.

Klassiska ballerinaskor från Michael Kors i hampatyg och cognacsfärgat läder. Har den stora MK-loggan framtill i guldfärgad metall. Sommarvibbar! Mer info och köp här (länk till Boozt.)   

4. Svarta ballerinaskor med fyrkantig tå från Vagabond 

Svarta ballerinaskor från Vagabond.

 

Svarta ballerinaskor från Vagabond. Har fyrkantig tå, trendig rynkad effekt på hälen och går upp ganska högt på framsidan av foten. Mer info och köp här (länk till Ellos.)  

5. Gröna ballerinaskor från Filippa K 

Ray flat, ballerinasko från Filippa K.

Tidlösa och enkla ballerinaskor från Filippa K i skinn och med mjukare rundad två. Rey Flat heter skon och den kommer i fler färger. Mer info och köp här (länk till Filippa K).  

Styla dina ballerinaskor med leggings och vårens heta militärjacka, till kjol och vårkappa, eller till ljusa upprullade chinos/jeans med kavaj. Foto: CATWALKPIX.COM / CATWALKPIX.COM

6. Svarta spetsiga ballerinaskor i läder från Cos 

Svarta ballerinskor med spetsig tå från Cos.

Här snackar vi spets! Enkla ballerinskor i svart skinn från Cos med spetsig tå. Trendigare än så här blir det inte i sommar! Mer info och köp här (länk till Cos.) 

6. Beige ballerinaskor i skinn med fyrkantig tå 

Ballerinaskor i ljust skinn från Rylko.

Ballerinaskor med fyrkantiga tår och minimalistisk design. Stilrena! Gjorda av beige läder och kommer från Rylko. Mer info och köp här (länk till Eskor.)  

7. Nästan vita ballerinaskor i fuskskinn - budgetkap från H&M 

Ljusa ballerinaskor från H&M.

För dig som är ute efter ett veganalternativ eller ett budgetvänligt alternativ kan dessa ljusbeige, nästan vita ballerinaskor från H&M kanske passa. Rynkad effekt på sidorna och med en söt rosett framtill. Mer info och köp här (länk till H&M.)  

8. Ballerinaskor i mocka med vågade kanter 

Ballerinaskor från Gabor i mocka.

 

Ballerinaskor från Gabor i mjuk mocka och med fina vågade kanter. Spetsig tå och snygg varm beige nyans. Hur snygga till jeans? Mer info och köp här (länk till Boozt.)   

9. Flätade spetsiga ballerinaskor från Arket 

Flätade ballerinaskor från Arket.

Här är en härligt uppdaterad variant av ballerinaskon från Arket. Gjord i flätat skinn, har spetsig tå och liten klack - hur chic? Mer info och köp här (länk till Arket.)  

10. Leopardmönstrade ballerinaskor – budgetkap! 

Leopardmönstrade ballerinaskor från Ellos.

Får man nog av leopardmönster? Nej, troligen inte! Men känner man sig osäker på leopardprints när det gäller kläder, kanske leopardmönstrade ballerinaskor kan vara nåt? Budgetvänliga och kommer från Ellos. Mer info och köp här (länk till Ellos.) 

LÄS MER: Vårens trendigaste skor - alla modeller och stilar för 2021!