Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

5 tidlösa basplagg som Meghan Markle och Anna Wintour alltid bär

Meghan Markle och Anna Wintour, två ikoner med helt olika stilar. Men trots olika smak finns få utvalda basplagg som de båda stilikonerna ofta bär –  som kan vara värda för dig att investera i. 

Hertiginnan av Sussex, 

Meghan Markle, bjöds i början av året in till brittiska Vogue som gästredaktör för modemagasinets septembernummer. Inte bara för att hon är ingift i brittiska kungafamiljen, utan för att hon sedan dag ett har hyllats för sitt stilsäkra sätt att klä sig.

Om Meghan snabbt har klättrat upp som stilikon de senaste åren, har Vogues amerikanska chefredaktör Anna Wintour tvärtom varit det i flera decennium.

Meghans stil är klassisk och stilren, medan Anna Wintours är vågad och färgglad. Men några få nyckelplagg har de gemensamt, som de dessutom båda två använder flitigt. Vi har dykt ner i deras garderober för att hitta de tidlösa guldkornen.

LÄS OCKSÅ: 14 plagg att investera i för en komplett basgarderob (steg för steg!)

 

1. Solglasögon - modell oversize

Anna Wintour har gjort en image av att gömma sig bakom stora, svarta designbågar. Stora solglasögon är ingenting som Meghan och Anna enbart bär när solen strålar. Nej, det är snarare en accessoar precis som en väska eller hatt. Och det är inga små bågar vi pratar om – ju större desto bättre.

Stora, rundade solglasögon från Gucci. Läs mer och köp här.

LÄS OCKSÅ: Styla dina basplagg stilsäkert i höst – tre enkla och tidlösa outfits

 

2. Klassisk trenchcoat

Under sommarhalvåret har både Meghan Markle och Anna Wintour en given anhängare i sina (förmodligen) överfulla ytterplaggsgarderober. De väljer båda den klassiska beigea trenchcoaten. De bär den med fördel över andra ljusa eller vita plagg.

Den klassiska beigea trenchcoaten kommer såklart från Burberry. Läs mer och köp här.

LÄS MER: Så vet du vilka färger du passar bäst i – stor guide efter din hudton

 

3. Mönstrade midiklänningar

Midiklänningar är självklara val för både hertiginnan och chefredaktören. Vare sig det är vardag, middag eller bröllop kliver de i midiklänningen. Här väljer de färger och mönster efter säsong.

Midi dress från & Other stories. Läs mer och köp här. LÄS OCKSÅ: Tidlösa och lättburna kavajer att bära till kontoret i höst

 

 

4. Beiga klackar 

Det främsta sambandet mellan Meghan och Annas stil är garanterat beiga klackar. Väl värt att investera i, enligt stilikonerna. De växlar mellan mockapumps och stilettklackar med remmar. Meghan bär sina ljusa, spetsiga pumps så pass ofta att vi vågar påstå att det är hennes absoluta favoritskor.

Foto: Rex Shutterstock
Foto: Rex Shutterstock
Foto: Rex Shutterstock

Pumps i mocka med skinnklädd insida från Billi Bi. Läs mer och köp här.

LÄS OCKSÅ: Stövlar är helrätt i höst! Sex stora trender – och så stylar du dem

 

5. Midjeskärp

Både Meghan och Anna smyckar sin getingmidja med skärp och bälten i olika färger och former. Mestadels är de svarta eller vita, men framför allt tunna som gemensam nämnare.

Smalt skärp med V-detalj från Valentino by Mario Valentino. Läs mer och köp här. 

LÄS MER: Meghan Markle släpper egen klädkollektion med kontorsplagg

Foto: TT