Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
På Avavav:s visning i Milano föll kläder och klackar av modellerna på catwalken.På Avavav:s visning i Milano föll kläder och klackar av modellerna på catwalken.På Avavav:s visning i Milano föll kläder och klackar av modellerna på catwalken.
1 AV 2
Se bilderna från Avavavs omtalade visning på Milano Fashion week
2 AV 2
På Avavav:s visning i Milano föll kläder och klackar av modellerna på catwalken.
Foto: AVAVAV

Svenska designstjärnan Beate Karlsson om succén: ”Det mest pinsamma som kan hända”

Avavavs Beate Karlsson om den uppmärksammade visningen då kläder och accessoarer faller sönder: ”Det anspelar på skam”, säger hon. 

Beate Karlsson är den kreativa hjärnan som skapar plagg och visningar som får modepubliken att reagera. Bakom märket Avavav döljer sig denna kvinna, som är svenska men som verkar i italienska Florens. Avavav skapade rubriker redan förra modeveckan då samtliga modeller ramlade på catwalken, och ännu fler när ikonen Björk valde en av kollektionens looker vid ett framträdande.

När Avavav visade sin kommande höstkollektion under Milanos modevecka skapade Beate Karlsson återigen en snackis då kläder och accessoarer föll sönder under tiden modellerna befann sig på catwalken (tips – rörligt högst upp i denna artikel, där kan du se hur kläderna fullkomligt faller sönder). 

När modellen går på catwalken faller plötsligt klänningen isär.När modellen går på catwalken faller plötsligt klänningen isär.När modellen går på catwalken faller plötsligt klänningen isär.
När modellen går på catwalken faller plötsligt klänningen isär. Foto: AVAVAV
Idén var att anspela på skam, så jag försökte hitta något av det mest pinsamma som kan hända ett modehus
Byxbenen släpper plötsligt mitt på catwalken.Byxbenen släpper plötsligt mitt på catwalken.Byxbenen släpper plötsligt mitt på catwalken.
Byxbenen släpper plötsligt mitt på catwalken. Foto: AVAVAV

Beate, på vårvisningen ramlade modellerna – på höstvisningen ramlar det av element från kläderna och accessoarerna. Berätta om idén – hur uppkom den, vad vill du säga med den?
– Idén var att anspela på skam, så jag försökte hitta något av det mest pinsamma som kan hända ett modehus. Därför kändes det kul att låta varje look gå sönder på olika sätt.

Modellen halkar till och klackarna går av.Modellen halkar till och klackarna går av.Modellen halkar till och klackarna går av.
Modellen halkar till och klackarna går av. Foto: AVAVAV

Hur har reaktionerna i Milano varit?
– Vi har fått många fina kommentarer om att det kändes som en kul spännande idé. Jag tror Milano Fashion Week uppskattar att vi skapar lite noise med Avavav som ett ungt modehus bredvid de stora gamla jättarna.

Tröjan går sönder trots att modellen bara går lugnt nedför catwalken.Tröjan går sönder trots att modellen bara går lugnt nedför catwalken.Tröjan går sönder trots att modellen bara går lugnt nedför catwalken.
Tröjan går sönder trots att modellen bara går lugnt nedför catwalken. Foto: AVAVAV

Hur beskriver du kollektionen med dina egna ord?
– Jag brukar beskriva kollektionen som min drömgarderob, med en mix av lyxig streetwear och dominant femininitet. 

Beate Karlsson tackar för sig på catwalken – då ramlar även dekoren ner! Detta var förstås helt planerat och i linje med visningens tema.Beate Karlsson tackar för sig på catwalken – då ramlar även dekoren ner! Detta var förstås helt planerat och i linje med visningens tema.Beate Karlsson tackar för sig på catwalken – då ramlar även dekoren ner! Detta var förstås helt planerat och i linje med visningens tema.
Beate Karlsson tackar för sig på catwalken – då ramlar även dekoren ner! Detta var förstås helt planerat och i linje med visningens tema. Foto: AVAVAV

LÄS MER Intervju: Designern Beate Karlsson hyllar sexuell frihet och nakenhet
LÄS MER
Tagga till – rosen intar modet!