Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TT

Äntligen – här är de första bilderna från Rihannas egna modehus Fenty!

Fenty heter Rihannas eget modemärke som hon har startat med LVMH. Den första kollektionen släpps snart, men redan nu kan du se alla härliga bilder! 

Rihanna

 har startat det egna modemärket Fenty, något som vi tidigare har rapporterat om. Fenty lanseras i samarbete med lyxkonglomeratet LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Igår premiärvisades plagg från Fenty i en pop-up-butik i Paris, då press och inbjudna gäster för första gången fick ta en titt fick på Rihannas kläder, accessoarer och skor.

Rihanna själv kom till pop-up-butiken iklädd en figurnära vit kostymklänning med vida ärmar från egna märket. Även skorna kommer från Fenty.

Foto: Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without permission.

Hela kollektionen är inspirerad av herrmode, med en feminin twist. Plaggen går från tajta figursydda former till oversize-pösigt. Till Bloomberg sa Rihanna under lanseringsdagen:

– Hur jag klär mig beror väldigt mycket på hur jag mår och känner just då. Hur bekväm jag vill vara, hur badass, hur konservativ eller hur sexig. Kvinnor är mångfacetterade, och det vill Fenty hylla.

Se bilder från Fentys första kollektion

Rihanna har arbetat med Fenty i nästan två år, och från vad vi kan se på de första bilderna från kollektionen verkar det vara en mix av ready-to-wear som jeansskjortor, oversizeade vita skjortor, tajta kostymer, nätta läderskor och hoop-örhängen. I kollektionen finns också kostymer, vissa kan bäras som just en kostym, medan andra bärs bäst som en klänning.

LÄS ÄVEN: Bekräftat! Allt du behöver veta om Rihannas lyxiga modehus Fenty

Var och när kan du handla kläder från Rihannas märke Fenty?

Öppnande av pop-up-shopen var bara en preview från märket. Och på märkets sajt, Fenty.com, står det ännu bara "Coming soon", men enligt Bloomberg ska kollektionen gå att handla online från och med den 29 maj.

Så mycket kostar ett plagg från Fenty

Rihanna har själv sagt att hon hoppas nå en bred publik. Men LVMH är som sagt en lyxjätte med varumärken som Louis Vuitton, Fendi och Marc Jacobs i sin portfölj. Därför har prisbilden för märket varit lite intressant att titta på.

Priserna på Fentykläder kommer ligga runt 2 000 kr för en t-shirt till cirka 12 000 för en parka.

Rihanna säger att hon har försökt hålla priserna så tillgängliga som möjligt samtidigt som hon har använt så lyxiga material som möjligt och utan att tumma på kvaliteten.

Var ligger Rihannas kontor? Adressen till Fenty HQ är hemlig

Så var kommer Rihanna och hennes team på alla idéer till kommande kollektioner? Det är hemligt! Och Rihanna hoppas att adressen till Fentys högkvarter kommer förbli en hemlighet. Till Bloomberg sa hon skämtsamt:

– Tror du att jag skulle få något jobb gjort om det inte var en hemlighet? Jag skulle vara tvungen att kämpa mig genom en mobb bara för att komma fram till mitt kontor.

Här är den första Fenty-kollektionen i videoformat:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=pod3RjrnA5A[/embed]