Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bloggstjärnan Ari Seth Cohen fotograferar Gunilla Pontén

Amerkanska Ari Seth Cohen har blivit en bloggstjärna med Advanced style, bloggen där han fotograferar gatumode med äldre stilmedvetna kvinnor. Han besökte precis vår huvudstad för att under M-galan dela ut priset för årets stil till Marianne Bernadotte och passade då på att fotografera en svensk modekvinna av rang som vann den andra Guldknappen någonsin, nyligen mottog KTH:s stora pris och som har skapat mode i över 50 år. Vi pratar förstås om Gunilla Pontén. Efter klicket berättar Ari Seth Cohen om sin blogg och Gunilla Pontén ger stiltips.Ari Seth Cohen, berätta om din blogg och dina böcker– Jag fotograferar äldre stilmedvetna damer och herrar från 60-100 år som jag möter på gatorna när jag är ute och reser. Jag startade bloggen Advanced style år 2008 som en hobby men den har blivit alltmer populär. Jag har även gjort en bok med gatumode för seniorer och håller på med en dokumentär om några av de stilfulla damerna som nu dessutom syns i modekampanjer. Äldre damer var tidigare ignorerade av media men nu lyfts de fram. De bara väntade på att bli upptäckta. Vi kan inte ignorera en så stor del av befolkningen, det är deras tid nu.

Och hur kom det sig att du fotograferar Gunilla Pontén?– Jag var här för två år sedan och när jag letade efter kvinnor att fotografera för min bok Advanced style sa alla jag träffade att jag var tvungen att fotografera Gunilla Pontén. Jag letade efter henne men hittade henne inte så den här gången fick jag hjälp att komma i kontakt med Gunilla. Hon har en unik, personlig stil och den står verkligen ut i Stockholm.

Vad har du för något på gång i framtiden?– Jag fortsätter med min dokumentär, fler böcker och ett projekt där unga bloggare och äldre damer pratar om stil. Jag har även planer på att skapa lite mode själv.

Gunilla Pontén, vad är dina tips för att åldras med stil?– Stick ut mer och ha gärna något på huvudet. Grötiga mönster tycker jag att man kan undvika, man kan vara stilren och ändå fantastisk. Svartvitt och art-deco-inspirerat tycker jag är jättesnyggt. Kapa av håret också så ser man mycket yngre ut och ha inte bara sportkläder.