Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Stylingtips: så bär du det blommiga mönstret!Stylingtips: så bär du det blommiga mönstret!Stylingtips: så bär du det blommiga mönstret!
Stylingtips: så bär du det blommiga mönstret! Foto: Jason Lloyd-Evans

Så bär du det blommiga mönstret i vår – 7 snygga stylingtips

Blomman är vår trogna vapendragare hela sommaren lång. Från stranden till kvällsutstyrseln - DV tipsar om sju snygga looks att skapa med favoritmönstret.

Det blommiga plagget har en återkommande, men välförtjänt plats, i vår- och sommargarderoben. Här är sju stylingtips på hur du kan bära den på olika kreativa sätt.

1. Den blommiga klänningen

Den blommiga klänningen är en klassiker som borde finnas i allas sommargarderober. Puffiga ärmar och markerad midja ger direkt en uppklädd look, och väl utvalda smycken och läderdetaljer adderar ytterligare en elegant touch.

Den blommiga klänningen är ett måste i sommargarderoben.Den blommiga klänningen är ett måste i sommargarderoben.Den blommiga klänningen är ett måste i sommargarderoben.
Den blommiga klänningen är ett måste i sommargarderoben. Foto: Jason Lloyd-Evans

2. Kontrasterande blommor

Är ”less is more” din devis? Gör då som modeprofilen Nina Garcia och bär en helsvart look med ett enkelt, kontrasterande blommotiv i poppig färg som gult, rött eller blått. Stilrent och med det där lilla extra!

Kontrastrera svart med gula blommor.Kontrastrera svart med gula blommor.Kontrastrera svart med gula blommor.
Kontrastrera svart med gula blommor. Foto: Jason Lloyd-Evans

3. Ljuva pasteller

Byt ut den klassiska blå jeans-och vit t-shirt-looken mot en blommig blus och denim i pastell istället – och uppdatera din vardagsstil på köpet.

En pastellblus med blommönster gör susen i vår.En pastellblus med blommönster gör susen i vår.En pastellblus med blommönster gör susen i vår.
En pastellblus med blommönster gör susen i vår. Foto: Jason Lloyd-Evans

LÄS MER: 9 smarta och snygga sätt att bära maxiklänningen på – moderedaktörens stylingtips 

4. Mönstermixa blommor

Dra ut svängarna och våga dig på att mixa olika mönster. För att looken inte ska bli för spretig så addera en accessoar i samma färgskala som ett av plaggen.

Mönstermatcha som ett proffs, inspireras av stilprofilen Jenny Walton.Mönstermatcha som ett proffs, inspireras av stilprofilen Jenny Walton.Mönstermatcha som ett proffs, inspireras av stilprofilen Jenny Walton.
Mönstermatcha som ett proffs, inspireras av stilprofilen Jenny Walton. Foto: Francesco Gili

5. Uppklätt möter avslappnat

Mixa olika stilar där den feminina blommiga pastell blusen matchas med ett par sportiga shorts och ett par sneakers.

Vi älskar Veronica Heilbrunners avslappnade look.Vi älskar Veronica Heilbrunners avslappnade look.Vi älskar Veronica Heilbrunners avslappnade look.
Vi älskar Veronica Heilbrunners avslappnade look. Foto: Francesco Gili

6. Klackar för elegans

Med ett par nätta klackar samt vackra smycken så skapar du genast en elegant look utav den blommiga vardagsklänningen. Röda läppar till, så sätter du pricken över i:et.

Klackar adderar ännu mer elegans till den blommiga klänningen.Klackar adderar ännu mer elegans till den blommiga klänningen.Klackar adderar ännu mer elegans till den blommiga klänningen.
Klackar adderar ännu mer elegans till den blommiga klänningen. Foto: Jason Lloyd-Evans

7. Tropiska influenser

Fina kontraster och tropiska vibbar får du genom att bära blommiga plagg i en mörkare färgskala tillsammans med accessoarer och smycken i poppiga färger.

Det ligger i detaljerna!Det ligger i detaljerna!Det ligger i detaljerna!
Det ligger i detaljerna! Foto: Francesco Gili

LÄS MER: Mot ljusare tider! Så stylar du färgpalettens mildaste toner i vår