Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Blusen är ett självklart val till hemmakontoret hösten 2020.Blusen är ett självklart val till hemmakontoret hösten 2020.Blusen är ett självklart val till hemmakontoret hösten 2020.
Blusen är ett självklart val till hemmakontoret hösten 2020. Foto: Jason Lloyd-Evans

Stilsäker på hemmakontoret – eleganta blusar att bära i höst

Letar du efter blusar med det lilla extra? Damernas Världs stilexpert Marika Cederlund lyfter 11 stilsäkra varianter som sätter hemmakontorsribban högt.

Höstens jobbsäsong är inte vara som den brukar vara – kanske är du en av många som fortfarande arbetar hemifrån. När home office och Zoom-möten blir till vardag krävs rutiner och plagg som är anpassade efter det nya normala. Mjukis-set i all ära, men att klä sig i plagg som man vanligtvis hade burit till sin fysiska arbetsplats ökar fokuseringen och självförtroendet, visar studier (läs mer här och här).

Vårt tips är därför att plocka fram den där härliga blusen som hängt längst bak i garderoben alldeles för länge – matcha den med ett halsband eller fina örhängen och med en bekväm underdel, så har en look som du kommer att känna både pondus och trivsel i under hela dagen. Det behöver inte vara svårare än så!

Är du sugen på att investera i en ny blus så har Damernas Världs redaktör och tillika blusfantast Marika Cederlund här samlat tidlösa och trendsäkra köp, ackompanjerade med tips på hur du stylar dem.

1. Långärmad blus i silke

Långärmad blus från Ahlvar Gallery i siden som ger den en exklusiv känsla. Den tidlösa polokragen återkommer säsong efter säsong – bär gärna denna blus under en kavaj eller stickad tröja. Mer info – köp här (länk till Wakakuu). 

Långärmad blus.Långärmad blus.Långärmad blus.
Långärmad blus.

2. Svart blus med kavajlook

& Other Stories svarta blus känns väldigt modern och har det där lilla extra som vi söker. Hälften blus, hälften kavaj, markerade axlar och rynkad midja – vad mer kan man önska? Mer info – köp här (länk till & Other Stories). 

Svart, kavajliknande blus.Svart, kavajliknande blus.Svart, kavajliknande blus.
Svart, kavajliknande blus.
Blusen hade en självklar plats på catwalken för hösten 2020. Extra stor var trenden med att bära sin feminina blus till något mer maskulina, skräddade plagg – gärna i grått. Från vänster: Etro, Tory Burch, Alberta Feretti AW20.Blusen hade en självklar plats på catwalken för hösten 2020. Extra stor var trenden med att bära sin feminina blus till något mer maskulina, skräddade plagg – gärna i grått. Från vänster: Etro, Tory Burch, Alberta Feretti AW20.Blusen hade en självklar plats på catwalken för hösten 2020. Extra stor var trenden med att bära sin feminina blus till något mer maskulina, skräddade plagg – gärna i grått. Från vänster: Etro, Tory Burch, Alberta Feretti AW20.
Blusen hade en självklar plats på catwalken för hösten 2020. Extra stor var trenden med att bära sin feminina blus till något mer maskulina, skräddade plagg – gärna i grått. Från vänster: Etro, Tory Burch, Alberta Feretti AW20. Foto: Jason Lloyd-Evans

3. Blommig blus

Den blommiga blusen hör kontoret och hösten till. Bär den till ett par vita, vida jeans för att förlänga sommarkänslan – eller varför inte till en brun sidenkjol? Mer info – köp här (länk till KappAhl). 

Blommig blus för dam.Blommig blus för dam.Blommig blus för dam.
Blommig blus för dam.

4. Vit blus med puffärmar

Den här moderna blusen med hög krage, puffiga och rynkade ärmar, utstrålar både pondus och god stil. Bär den till ett par höga jeans eller kostymbyxor – och kavla gärna upp ärmarna en bit för en ännu vassare styling. Från Notes du Nord, mer info – köp här (länk till Wakakuu). 

Vit blus med puffärmar.Vit blus med puffärmar.Vit blus med puffärmar.
Vit blus med puffärmar.

MER STILSÄKERT KONTORSMODE:

Tidlösa och lättburna kavajer att bära till kontoret i höst

Uppdatera din jobbstil – kontorsklänningar med en modern touch

Stilrena (och trendiga!) kjolar som passar perfekt på kontoret i höst

5. Röd blus

Rött är den hetaste trendfärgen för hösten 2020, anamma den med hjälp av en elegant blus med lätt ballongärm. Den här varianten från Stylein bär vi gärna till ett par loafers och mörka jeans. Mer info – köp här (länk till Stylein).  

Röd blus till kontoret.Röd blus till kontoret.Röd blus till kontoret.
Röd blus till kontoret.
Knytblus är en evig garderobsfavorit till (hemma-)kontoret.Knytblus är en evig garderobsfavorit till (hemma-)kontoret.Knytblus är en evig garderobsfavorit till (hemma-)kontoret.
Knytblus är en evig garderobsfavorit till (hemma-)kontoret.

6. Blå denimblus

Är du ute efter en mer avslappnad look? Satsa på en denimblus. Den matchas allra bäst med ett par klassiska blåjeans till. Från Ellos Collection, mer info – köp här (länk till Ellos). 

Blå denimblus.Blå denimblus.Blå denimblus.
Blå denimblus.

7. Grön knytblus

Vi har Sara Danius att tacka för knytblusens återkomst. Feminin, kraftfull och elegant. Denna ljusgröna knytblus från Gucci får gärna flytta in i garderoben, och den matchas fint till jordnära toner som rost, terracotta och cognac. Mer info - köp här (länk till Net-a-Porter). 

Grön blus för dam.Grön blus för dam.Grön blus för dam.
Grön blus för dam.

8. Vit blus med stor krage

Stor, större, störst – det är devisen för höstens trendiga krage i storlek XXL. Den här romantiska blusen från H&M bryts snyggt av med hjälp av ett par skinnbyxor. Mer info – köp här (länk till H&M). 

Vit blus med stor krage.Vit blus med stor krage.Vit blus med stor krage.
Vit blus med stor krage.

LÄS MER: Polera höststilen med en markerad krage – så bär du den stilsäkert 

 

Vill du vara trendig med din blus i höst är den stora kragen ett hett tips.Vill du vara trendig med din blus i höst är den stora kragen ett hett tips.Vill du vara trendig med din blus i höst är den stora kragen ett hett tips.
Vill du vara trendig med din blus i höst är den stora kragen ett hett tips. Foto: Francesco Gili / All Rights Reserved - Francesco Gili

9. Kortärmad, svart blus

En kortärmad blus passar minst lika fint till hemmakontoret som dess långärmade motsvarighet. Knytband i midjan, v-ringning och ballongärmar gör den här varianten från Carin Wester extra intressant. Mer info – köp här (länk till Åhlens). 

Svart, kortärmad blus för dam.Svart, kortärmad blus för dam.Svart, kortärmad blus för dam.
Svart, kortärmad blus för dam.

10. Leopardmönstrad blus

Leopard- eller zebramönstrat är kul alternativ till det mjukare blommönstret. Eller varför inte båda på en gång? 80 tals-inspirerad blus som gör sig bäst till skinnbyxor. Mer info – köp här (länk till & Other Stories). 

Leopard-blus.Leopard-blus.Leopard-blus.
Leopard-blus.

11. Brun blus

Höstfin blus från Wakakuu Icons som passar till det mesta. Styla med den tillhörande kjolen (länk) eller till mörkblåa jeans – och omfamna hösten till fullo. Mer info – köp här (länk till Wakakuu). 

Brun blus hösten 2020.Brun blus hösten 2020.Brun blus hösten 2020.
Brun blus hösten 2020.

LÄS MER: Så fixar du stilen på kontoret i höst: 12 trendsäkra köp