Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Budgetexperten tipsar om preppy höstplagg för under 500 kronor.Budgetexperten tipsar om preppy höstplagg för under 500 kronor.Budgetexperten tipsar om preppy höstplagg för under 500 kronor.
Budgetexperten tipsar om preppy höstplagg för under 500 kronor.

Budgetexperten: ”Lyxig och preppy höstlook för under 500 kronor”

Hösten är äntligen här och det är dags att plocka fram, eller investera i, stickat! I kombination med tjusiga blusar och rutiga inslag blir stilen riktigt preppy – Damernas Världs budgetexpert Cassandra Lindblom visar vägen!

Den här hösten har jag fallit pladask för den preppy looken där 40-talsrutigt möter volangblusar och mysiga farfarskoftor. Jag toppar looken med guldiga detaljer och kombinerar gärna med krokopräglade fuskskinnsboots. I webbshoparna finns det många stilsäkra detaljer på temat – här kommer mina favoriter, alla blir dina för under 500 kronor!

LÄS OCKSÅ: Budgetexperten listar höstens bästa trendköp i skinn – under 600 kronor

1. Beige väst med polokrage

Jag bär väst nästan dagligen nu – perfekt för en frusen själ. Jag älskar att matcha en snygg väst, som den här från H&M med stilig polokrage, med en puffärmsblus som på bästa möjliga sätt kombinerar värme och en hög modegrad. Pluspoäng för att den bara kostar 199 kronor! Mer info – köp här (länk till H&M)

Beige väst med polokrage från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till västen.Beige väst med polokrage från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till västen.Beige väst med polokrage från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till västen.
Beige väst med polokrage från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till västen.

2. Skjorta med ballongärm

Som jag skrev tidigare älskar jag kombinationen av skjorta med ballong- eller puffärm och väst. Den här skjortan från Gina Tricot är tjusigt avslappnad i modellen och funkar lika bra till kjol och fest som till jeans och söndagsbrunch. Mer info – köp här (länk till Gina Tricot) 

Skjorta med puffärm från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till västen.Skjorta med puffärm från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till västen.Skjorta med puffärm från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till västen.
Skjorta med puffärm från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till västen.

3. Hundtandsmönstrade byxor

Hundtandsmönstrat är riktigt preppy och ger liv till vilken enkel look som helst. De här byxorna från Kappahl i stretchig och mjuk kvalitet bär jag gärna på hemmakontoret och givetvis lika bra på stan! Mer info – köp här (länk till Kappahl)

Hundtandsmönstrade byxor från Kappahl. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Hundtandsmönstrade byxor från Kappahl. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Hundtandsmönstrade byxor från Kappahl. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.
Hundtandsmönstrade byxor från Kappahl. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.

LÄS OCKSÅ: Budgetexperten: ”Så fixar du en klassisk jobbstil – för under 500 kronor”

4. Kedjehalsband

Ett rejält guldfärgat kedjehalsband ger din outfit ett mer intressant intryck. Det här halsbandet från Asos är ett sant budgetkap! Mer info – köp här (länk till Asos)

Guldfärgad kedja från Asos. Klicka på bilden och kom direkt till halsbandet.Guldfärgad kedja från Asos. Klicka på bilden och kom direkt till halsbandet.Guldfärgad kedja från Asos. Klicka på bilden och kom direkt till halsbandet.
Guldfärgad kedja från Asos. Klicka på bilden och kom direkt till halsbandet.

5. Krokopräglade ankelboots

Ett par svarta ankelboots känns lyxigare när de är krokopräglade. De här från Monki bjuder på stadig klack, snygg design med kantig tå och låg prislapp. Ett budgetkap helt i min smak! Mer info – köp här (länk till Monki)

Krokopräglade ankelboots från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till skorna.Krokopräglade ankelboots från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till skorna.Krokopräglade ankelboots från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till skorna.
Krokopräglade ankelboots från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till skorna.

6. Blus med stor volangkrage

Den xxl-sizeade volangkragen gjorde storstilad entré på trendhimlen lagom till hösten 2020 – och den är här för att stanna. Jag investerar gärna i den här blusen från Ellos som ramar in trenden på pricken. Mer info – köp här (länk till Ellos)

7. Svart stickad kofta

En rejäl stickad kofta hör hemma i allas basgarderob, och just nu i höst är den extra trendig. Jag sneglar extra på varianter som den här från Gina Tricot med stora ballongärmar som ger den en mer uppdaterad känsla. Mer info – köp här (länk till Gina Tricot)

Stickad kofta från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till koftan.Stickad kofta från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till koftan.Stickad kofta från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till koftan.
Stickad kofta från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till koftan.

8. Handskar i lack

Allt sitter i detaljerna! Vill du uppdatera din look med enkla medel inför hösten är hanskar och andra varma accessoarer att föredra. De här lackade handskarna från Weekday ser lyxiga ut och ger edge till en preppy look. Mer info – köp här (länk till Weekday)

Handskar i lack från Weekday. Klicka på bilden och kom direkt till handskarna.Handskar i lack från Weekday. Klicka på bilden och kom direkt till handskarna.Handskar i lack från Weekday. Klicka på bilden och kom direkt till handskarna.
Handskar i lack från Weekday. Klicka på bilden och kom direkt till handskarna.

9. Rutig kjol i bouclé

En preppy look är inte komplett förrän du har en rutig kjol i bouclé eller tweed à la Chanel. Den här kjolen från H&M i strukturvävt material ger ett lyxigt intryck och passar utmärkt i höst. Mer info – köp här (länk till H&M)

Strukturvävd rutig kjol från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till kjolen.Strukturvävd rutig kjol från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till kjolen.Strukturvävd rutig kjol från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till kjolen.
Strukturvävd rutig kjol från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till kjolen.

LÄS OCKSÅ: Budgetexperten: ”Så fixar du höstens stilsäkra denimlook till minipris”

10. Liten väska med hästbett

Den lilla handväskan smälter bra samman med en preppy look. Den här från Glitter med ett elegant litet hästbett får gärna hänga över min axel i höst. Mer info – köp här (länk till Glitter)

Liten handväska från Glitter. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Liten handväska från Glitter. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Liten handväska från Glitter. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.
Liten handväska från Glitter. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.