Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dagens snackis – de startar nytt svenskt modemärke

Astrid Olsson och Lee Cotter valde förra hösten att lämna sitt märke V ave shoe repair. Nu är de tillbaka med ett nytt märke, By the Number.

Astrid Olsson och Lee Cotter är efter framgångarna med det egna märket V ave shoe repair välkända i den svenska modevärlden. När de hösten 2013 valde att lämna sitt eget märke efter att de nya ägarna tagit märket i en ny riktning var vi många som sörjde deras beslut.

Uttrycket "Inget ont som inte har något gott med sig" ser ut att passa väl in i parets saga, i dag återkommer de med beskedet att de startar ett nytt märke där hög kvalité och delad kreativitet återigen ska stå i fokus. Märket kommer även att kännetecknas av att det i varje ny kollektion kommer in en extern kreatör i designprocessen.

– By the Number är vårt drömprojekt. Det ger oss chansen att arbeta precis som vi vill på det sätt som vi tycker är roligast. Vi arbetar med plagg som vi tycker är spännande att utveckla och samarbetar med människor som delar våra grundvärderingar och tankar om kreativitet, berättar Astrid Olsson och Lee Cotter i pressmeddelandet.

By the Number kommer att bestå av två kollektioner per år och vid lanseringen räknar de med att presentera ett 60-tal plagg för både dam och herr. Skor, ytterplagg och byxor kommer att vara nyckelprodukter. Paret lovar även att silhuetten som präglat Astrid och Lees design kommer att  kännas igen i märket. By the Number kommer inte att styras av trender, istället är ett långsiktigt tankesätt grunden i plaggen.

– Vi står för genomarbetade produkter av hög kvalité - vi vill skjuta in ett starkt värde i varje enskilt plagg. Vi skapar produkter som håller länge i både design och kvalité och som du som kund vill behålla och bära längre än en trendsäsong.

Under Stockholms modevecka i januari kommer vi att få se den första kollektionen från By The Number, och de första plaggen kommer att nå butiker både i Sverige och internationellt sensommaren och hösten 2015.

Vill du läsa fler liknande artiklar? Gilla oss på Facebook och signa upp på vårt nyhetsbrev så missar du inget!