Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Calvin Klein släpper kollektion med Andy Warhol-tryck

Nu finns en ny kollektion med tryckt denim föreställande Andy själv — här hittar du alla produkter!

Calvin Klein Jeans lanserade i veckan en kollektion med Andy Warhol Foundation for the Visual Arts där den välkände pop-art konstnärens typiska stil med starka färger porträtteras på plaggen. Kollektionen Self Portraits som består av printade denim-plagg; t-shirt, hoodies, sneakers och accessoarer.

Andy Warhol beskrivs som en introvert konstnär som lät åskådaren komma honom inpå livet i sina självporträtt som kan räknas som de moderna selfies vi tar idag. De är gåtfulla avbildningarna av Andy Warhol, där han intensivt ser på åskådaren med ett ansikte tomt på känslor med mättade färger. Han har även verk där han skildrar kända personer han sett upp till, men de är bilderna på honom som fått mest berömmelse.

Verken som presenteras i kollektionen är från 1986 och beskrivs som att Andy nästintill är skymd av mörkret med den ikoniska silverperuken som en slarvig röra på ett flytande ansikte. Vilken är din favorit?

Läs mer och köp här.

 Läs mer och köp här.

Produkterna kostar från 500 till 1800 kr.

Artikeln innehåller köplänkar.

Psst.. Lägger du hellre pengarna på en shoppingresa? Följ med Damernas Värld till Milano! Klicka på bilden för att läsa mer: