Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carin Rodebjer om vårens naturinspirerade kollektion

Rodebjer visade inte upp sin vårkollektion för 2013 under Stockholm fashion week. Istället anordnade det svenska märket en pressvisning på The Standard hotel under New York Fashion Week

Damernas.se fick tjuvkika på den kommande kollektionen som innehåller både lekfulla silhuetter och fantasifulla naturprints. De klassiska Rodebjer-plaggen finns förstås också kvar, i uppdaterade vårfärger.

Över en sprakande telefonlinje, Stockholm – New York, berättar Carin Rodebjer om deras vår- och sommarkollektion för 2013.

Berätta om Rodebjers vår- och sommarkollektion för 2013.– När jag bodde i Sverige, på Gotland, kände jag mig aldrig lockad av naturen. Men sedan jag flyttade till New York har jag plötsligt börjat längta efter att komma ut. Rodebjers vår-kollektionen utspelar sig i öknen och den är inspirerad av naturens matematik. Den börjar ganska stillsamt för att sedan bli mer surrealistisk. Jag var också inspirerad av en konstnär som heter Andrea Zittel som har funderat mycket kring hur man kan komprimera sin livsstil. Den tanken har jag tagit med mig när jag skapat denna kollektion och jag har försökt skapa garderobslösningar utifrån den. Jag har funderat på vad det absolut nödvändigaste i en garderob är.   

Vem ska bära kollektionen? – En typisk Rodebjer-kvinna. Hon är driven och vill lyfta fram sin egen personlighet. Hon bryr sig om sin egen person och har egna ideal. Rodebjer vill hitta lösningar för personer som lever hektiska liv. Vi vill helt enkelt hjälpa dem att lösa vardagssituationer med våra perfekta plagg.

Ni visade upp några av era plagg under New York Fashion Week. Berätta.– Ja, jag bor ju där nu sedan ett år tillbaka, så det kändes naturligt. Ytterligare en anledning till varför vi valde att hålla vår presentation där, var för att vi precis börjat arbeta med en ny amerikansk pressagent. Presentationen blev jättelyckad och vi fick bra respons. Det var väldigt roligt att möta så många människor som känner till Rodebjer och gillar våra plagg. 

Du har sagt någon gång att ”mode inte ska vara som någon pekpinne”, vad menar du med det? – För Rodebjer ska mode inte vara som någon pekpinne. Vi vill inspirera människor med våra plagg. Vi vill ge våra kunder byggstenar som de kan använda för att stärka sin egen identitet.  Vi vill lyfta fram personerna bakom plaggen snarare än att diktera villkor för dem. Vårt mål är inte att ha en hel Rodebjer-armé. Nej, personligheten bakom plagget ska komma fram, det är väldigt viktigt för oss.   

Vill du bjuda våra DV-läsare på något vårtips?– Jag skulle investera i något som gör vardagen lite lättare. Jag är väldigt intresserad av att lösa olika estetiska problem och eftersträvar det i min design. Man vill bara kunna hoppa i något bekvämt som samtidigt är snyggt. Jag skulle nog investera i Rodebjers nya kostym.  En androgyn variant, som samtidigt är superkvinnlig. Den är tillverkad av god kvalitet och fabriken som syr upp den är väldigt bra. Det bästa av allt är att den inte kommer att vara horribelt dyr när den landar i butik. Det blir mitt vårtips.  

Klicka på bilderna nedan om du vill låta dig inspireras av Rodebjers vår- och sommarkollektion 2013.
Visst ser det lovandet ut?

Foto: Linnea Wermeling