Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carin Wester sätter stilen med sitt matintresse

A-linjeformade 1950-talskappor, kostymer och djärva prints. När svenska designern Carin Wester sätter sina klor i höstens kollektion är det hennes matintresse som sätter stilen. För Damernas.se berättar hon att den franska bistrokulturen, som står som inspiration för i den kommande Carin Wester-kollektion. 

Vad heter höstens kollektion?- ”A passer by. 

Vad har du inspirerats av?- Jag har inspirerats av den franska bistrokulturen. Förra kollektionen var inspirerad av författarna och
poeterna under Beat Generation. 

Vilken/vilka hade du i åtanke  när du designade denna kollektion?- I boken Maxim's de Paris finns ett handskrivet brev på en bordsduk som Jean Cocteau skrev ner när han åt middag en kväll med sina ”förlorade” vänner. Texten är skriven på ett så känsligt och vackert sätt att jag direkt kände mig inspirerad att skapa något från detta. Man kan därför säga att inspirationen är mer tagen från alla gäster som ätit på Maxim's och har därför i inspirationstexten använt mig av den klassiska spegelväggen som berättare.

Finns det något plagg eller någon detalj som återkommer i kollektionen? - Vi arbetar varje säsong med olika prints, för AW11 var det fåglar eftersom inspirationen då var Hitchcock. För hösten är det franska bistro-miljöer som inspirerar, och vi har mer tittat på inredningsdetaljer som gardiner, mattor och bordsdukar som ett återkommande mönster inslag. 

Vad finns det för nyheter i höstens kollektion?- Kollektionen har något slags uniformt uttryck över sig som jag tycker känns nytt, en ”total look”
där kostym, kjol, kavaj och  topp görs i samma tyg och färg för en stramare och sammanhållen silhuett.

Har du någon favorit ur kollektionen? - Jag har många favoriter men måste nog säga att den grå kostymen är min absoluta favorit. 

Vad är nästa stora steg för Carin Wester?- Vi kommer lansera ännu en kollektion med Urban Outfitters senare i år. Kollektionen heter ”CW by Carin Wester”  och är precis som tidigare yngre och mer lekfull än huvudlinjen Carin Wester.