Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cecilia Carlstedt: ”Jag hittar inspiration överallt”

För Cecilia Carlstedt har det alltid varit självklart att jobba konstnärligt – med en mix av penslar, pennor och kollageteknik. Nu kan du köpa hennes verk Look 63, Valentino, som säljs numrerat och signerat exklusivt hos Damernas Värld.

I ateljén på Södermalm i Stockholm råder full aktivitet. Ett redesignat lyxmagasin i New York inväntar sex olika omslag inför sin nylansering, och modemässan Première Vision har beställt illustrationer av framtidens mode som ska användas i Paris i februari. Som tur är hittar illustratören Cecilia Carlstedt inspiration i stort sett överallt.

– Viktigast är nog att jag är öppen för att bli inspirerad, då kan jag hitta inspiration typ var som helst: i naturen, på loppisrundan, på konstgallerier. Instagram är också en källa till inspiration, det finns så otroligt många fantastiska kreatörer inom alla konstnärliga grenar, som kan inspirera på olika sätt. Ibland känns det nästan övermäktigt att se allt som skapas, men oftast ger det en härlig energi och en svindlande känsla av konstnärlig samhörighet.

Cecilia Carlstedt

GÖR: Modeillustratör.

ÅLDER: 42 år.

BOR: Stockholm.

FAMILJ: Man och två söner.

AKTUELL: Med bilder till en ny avdelning på Galeries Lafayette i Paris.

Även ateljén är full av inspiration.

– Det är en sån lyx att kunna ha sitt eget utrymme att helt fritt få skapa och stöka till hur mycket man vill i! Ett slags kreativt kaos. Det ligger pågående projekt på varje yta och väggarna är fyllda av egna och andras bilder, och hyllorna är fulla med böcker, magasin och en massa loppisfyndande prylar. Städning är en ständigt pågående evighetssyssla... 

Cecilias verk heter Look 63, Valentino, och är – precis som namnet avslöjar – en illustration av en vacker Valentino-klänning.

– Bilden kommer från en serie modeillustrationer som jag gjorde för den franska modetidskriften L’Officiel och deras Best of couture 2018-story.

Klicka på bilden för att komma till konstverket.Klicka på bilden för att komma till konstverket.Klicka på bilden för att komma till konstverket.
Klicka på bilden för att komma till konstverket.

Vad har du själv på väggarna i ditt hem?

– Jag har en massa tavlor, fotografier och prints. Alla är inte uppe på väggarna på samma gång, utan jag byter lite då och då. Av det som sitter uppe nu kan man se verk av Fredrik Åkum, Jockum Nordström, Rodney Graham, Tacita Dean, min man Brendan Austin, Kate Gibb,  Zoë Taylor, Tyra Von Zweigbergk, Erica Jacobson, Lena Modigh och så klart Rosie McGuiness, Amelie Hegardt och Lovisa Burfitt

Look 63, Valentino är ett av fyra olika numrerade och signerade konstverk, skapade av de kända illustratörerna Cecilia Carlstedt, Lovisa Burfitt, Amelie Hegardt och Rosie McGuinness (se de andra illustratörernas verk genom att klicka på deras namn), som säljs exklusivt hos Damernas Värld.

Så köper du Cecilia Carlstedts verk

Damernas Värld samarbetar med NOA, som är en e-handel för konst som drivs av Bonnier News. Här finns både original, limiterade upplagor, skulpturer och foto. Det är enkelt och tryggt att handla hos NOA, som använder sig av Klarna som betalningspartner. Normal leveranstid är ca 2–7 dagar. För att köpa din tavla, vänligen besök www.noagallery.se/damernasvarld

Pris för blad: 2 500 kr inkl. moms. Pris för blad kompletterad med vit ram och passepartout: 3 450 kr inkl. moms. 

Bildmått: 26 x 33 cm.

Bladmått: 37 x  48 cm.

Ramat mått: 42 x 53.

Papper: Hahnemühle Photo Rag.

Upplaga: 300 numrerade och signerade exemplar.