Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: @CHARLOTTE PERRELLIS BLOGG

Charlotte Perrelli i lyxklänning à la Kate Middleton

När Charlotte Perrelli uppträdde på galan Tillsammans mot cancer i TV4 bar hon en lyxklänning från samma märke som Kate Middleton – båda hyllade James Bond. 

Sveriges mest glamourösa artist, Charlotte Perrelli, älskar att klä upp sig – och i pandemitider får man ta alla chanser att slå på stort. När galan Tillsammans mot cancer visades i TV4 i veckan så glamourchockade La Perrelli rejält i en glittrande blåsa från Jenny Packhams James Bond-kollektion. På sin blogg hos Damernas Värld visar hon flera bilder från bakom kulisserna när hon och hårstylisten Mattias Stafsing preparerar för uppträdandet. 

LÄS MER: Sveriges mest kända frisörer: Mattias Stafsing - glamourösa hår framför allt

Jag lägger mycket tid på mina scenkläder, och det handlar ju om ett intresse. Jag tycker det är otroligt roligt och spenderar mängder av timmar med att leta och googla runt.
Charlotte Perrelli bjuder alltid på en modemässig show.Charlotte Perrelli bjuder alltid på en modemässig show.Charlotte Perrelli bjuder alltid på en modemässig show.
Charlotte Perrelli bjuder alltid på en modemässig show. Foto: Charlotte Perrellis blogg

Charlotte Perrelli lägger alltid stor möda vid sina scenkläder och för Damernas Värld har hon förklarat varför

– Jag lägger mycket tid på mina scenkläder, och det handlar ju om ett intresse. Jag tycker det är otroligt roligt och spenderar mängder av timmar med att leta och googla runt. Sedan tar det generellt sätt mycket tid att ta fram en look, det är ingenting man gör på en dag. 

Charlotte Perrelli investerar både tid och pengar för att publiken ska få en rejäl upplevelse, och även för att gå in i en yrkesroll. Till Damernas Värld har hon förklarat det på följande vis: 

– För mig blir det som att klä mig i rollen som mitt artist-jag. Jag går ju aldrig upp på scen i gummistövlar eller utan smink, som när jag hämtar barnen från förskolan. Det skulle ju bli totalt ointressant för publiken. Det handlar mycket om att ge folket vad de vill ha. 

Klänningen från Jenny Packham användes för första gången.Klänningen från Jenny Packham användes för första gången.Klänningen från Jenny Packham användes för första gången.
Klänningen från Jenny Packham användes för första gången. Foto: @CHARLOTTE PERRELLIS BLOGG

Med klädvalet slöt hon upp bredvid den blivande brittiska drottningen Kate Middleton, vars guldglittrande Jenny Packham-skapelse rev ner applåder över hela världen då hon bar den på den senaste James Bond 007-premiären No time to die i London under hösten 2021. Klänningen fick faktiskt längre liv än så: Inför det nya året firade det brittiska kronprinsparet genom att hälsa ett gott nytt år med en officiell bild fotograferad i samband med 007-premiären. 

”Wishing everyone a Happy New Year!" löd hälsningen från William och Kate inför 2022.”Wishing everyone a Happy New Year!" löd hälsningen från William och Kate inför 2022.”Wishing everyone a Happy New Year!" löd hälsningen från William och Kate inför 2022.
”Wishing everyone a Happy New Year!" löd hälsningen från William och Kate inför 2022. Foto: Brittiska hovet

Kate Middleton har skruvat upp glam-temperaturen rejält – nyss lät hon fira sin 40-årsdag tidigare i januari genom att bjuda på flera bilder på sig själv i rejält uppklädd stil. Kates guldfärgade klänning var specialsydd för ändamålet, men en liknande finns i Jenny Peckhamns nuvarande kollektion – på 40 procent rea kostar den ca 31 000 kronor. 

LÄS MER: Kate Middleton bär Alexander McQueen och Dianas smycken på nya porträtt för sin 40-årsdag

Paljettklänning från Jenny Packham. Mer info och köp här (länk till Netaporter.com).

Charlottes sprakande Jenny Packham-klänning kostar ca 38 000 kronor. Klänningen är en del av en 007-kollektion och paljetternas ombre-effekt på livet anspelar på postern till 1999 års James Bond-film The World is Not Enough

Paljettklänning från Jenny Packham. Mer info och köp här (länk till Farfetch).

Och att Charlotte Perrellis klänning minst sagt är passande för en Bond-brud är tydligt för alla. Och Charlotte kan sägas bidra till en hjälteinsats fullt värdigt med ett Bond-uppdrag: Under galan Tillsammans mot cancer samlades det in 165 miljoner till svensk cancerforskning! Så Charlotte har all anledning att jubla efter framträdandet där hon sjöng Katy Perrys Fireworks – passande till klänningen! – och sin egen klassiker Hero i en helt ny tappning.

En glad Charlotte under arbetet med cancergalan.En glad Charlotte under arbetet med cancergalan.En glad Charlotte under arbetet med cancergalan.
En glad Charlotte under arbetet med cancergalan. Foto: Charlotte Perrellis blogg

LÄS MER: Se Charlottes egna bilder från förberedelserna på hennes succéblogg hos Damernas Värld