Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TT, Monika Kichau

Charlotte Perrelli, Monika Kichau med flera: ”Klassiska väskmodeller vi älskar”

Det finns de väskmodeller som med åren blivit klassiker – som aldrig försvinner ur sortimenten och som kunderna fortsätter att använda år efter år. Fyra stilexperter väljer sin favorit bland de tidlösa klassiska väskorna. 

Sara Sadeghi, stylist:
BAGUETTE från Fendi

Foto: Cartier

– Fendis Baguette är en lyxig klassiker i garderoben som passar utmärkt till både kväll som dag då den piffar upp en trist vardagslook. Storleken är helt perfekt och den kommer alltid i härliga färger och utföranden. Jag tröttnar aldrig på den.

Charlotte Perrelli, artist och bloggare hos Damernas Värld:
BOY från Chanel

Foto: TT

– Chanels Boy-väska tillhör inte de allra äldsta modellerna, men har blivit en modern klassiker. Jag tycker den funkar till precis allt – från jeans och sneakers till en snygg dräkt.

LÄS ÄVEN: Här når du Charlotte Perrellis blogg hos Damernas Värld. 

Anna Teurnell, Arket & Teurn Studios:
CLASSIC BAG från Celine

Foto: Weronika Bela

– Väskan skapades under Phoebe Philo-åren och i mina ögon är den perfekt. Tjockt, kvalitativt läderarbete, och guldmetallen står fint som kontrast till den annars stilrena modellen. Jag har använt min mycket, slitit hårt på den så jag behandlar den ömt med regelbundna tvättar med galltvål.

Monika Kichau, stylist och bloggare hos Damernas Värld:
PUZZLE från Loewe

Foto: @Monika Kichau

 

– När en väska inte liknar någon annan, då har den min uppmärksamhet. När den dessutom är funktionell, och är av kvalitativt läderhantverk då vill jag också ha den! Puzzle-väskans kubiska form och origamiliknande konstruktion gör väskan unik, vilket lett till att den blivit kultförklarad sedan Loewe introducerade väskan 2014.  

LÄS ÄVEN Här hittar du Monika Kichaus blogg hos Damernas Värld 

LÄS ÄVEN Hela historien om Hermès lyxiga Birkin-väska