Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chefredaktör Jonna Bergh: ”5 shoppingtips för en modern 80-talslook”

Upptagen? Shoppingsugen? Rådvill? Då ska du titta hit: Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh väljer ut fem köp som har alla rätt.

Jag inspireras av siluetterna jag såg på Alberta Ferrettis höstvisning, med pösiga byxor med hög, markeratd midja instoppade i stövlar och med stickat instoppat i byxorna. Jag håller mig till en något mer samlad färgskala på skandinaviskt manér, men kan inte låta bli att addera en färgklick och lite guld för att göra looken än mer 80-tal.
Alberta Ferretti FW20Alberta Ferretti FW20Alberta Ferretti FW20
Alberta Ferretti FW20

Stickad drömtröja från Cos

Denna tröja från Cos online exclusive som jag gärna vill hitta i ett paket med mitt namn på. Jag älskar att tröjan är så detaljrik, men den vita färgen håller ihop den och den blir ändå inte stökig – bara intressant. Ge mig!

Tröja från Cos. Mer info – köp här (länk till Cos). 

Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.
Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.

Blickfångande örhängen från & Other Stories

De flesta hade valt silversmycken till den här looken – men just därför är det roligt att vara kärring mot strömmen. Jag älskar den här typen av örhängen som har en destinkt form, men som har någon slags lekfullhet så de inte blir för stela. Nickeltestade. 

Örhängen av metall från & Other Stories. Mer info – köp här (länk till & Other Stories). 

Klicka på bilden och kom direkt till örhängena.Klicka på bilden och kom direkt till örhängena.Klicka på bilden och kom direkt till örhängena.
Klicka på bilden och kom direkt till örhängena.

80-tals-inspirerade skinnbyxor från InWear. 

Hjärtat tog ett skutt när jag hittade de här – de är allt jag vill ha och mer! Jag älskar allt med dem, de ger mig exakt rätt look och dessutom får jag under ett par långkalsonger när det börjar bli minusgrader ute. Enkelt dessutom att byta skärp och förändra uttrycket. 

Läderbyxor från InWear. Mer info – köp här (länk till MQ Marquet).

Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.
Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.

Rosa väskbomb från Bottega Veneta

En rosa väska – det kan ju pigga upp vilken coronadeppig dag som helst. Det behöver naturligtvis inte vara en sådan här dyrgrip, även om jag på ett sätt kan tycka att om man ska lägga de här pengarna så kan man lika gärna ta i till max. Med den här clutchen från Bottega Veneta under armen är du aldrig tråkigt klädd. Finns i flera färger för dem som inte älskar rosa. 

Väska av läder från Bottega Veneta. Mer info – köp här (länk till Net-a-Porter).  

Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Klicka på bilden och kom direkt till väskan.
Klicka på bilden och kom direkt till väskan.

 

Smickrande stövlar från Arket

Jag vet, jag har tipsat om dessa förut – se här - men jag gör det igen för att jag tycker det är ett sådant bra köp från Arket. Det vida skaftet är både smickrande, coolt och dessutom får du ner byxorna i dem – vilket ger höstens trendigaste look. Älskar även den grå färgen, men de finns även i svart. 

Stövlar från Arket. Mer info – köp här (länk till Arket). 

Klicka på bilden och kom direkt till stövlarna.Klicka på bilden och kom direkt till stövlarna.Klicka på bilden och kom direkt till stövlarna.
Klicka på bilden och kom direkt till stövlarna.

LÄS ÄVEN Jonnas shoppingtips till en trendigt elegant look