Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Chefredaktören: ”5 loungewear-set jag vill ha NU”

Vem hade kunnat tro att joggingoverallen skulle bli en trendkostym? Nu har det hänt – och här är fem set som ger stilpoäng både hemma och utanför. 

Foto: CHRISTIAN VIERIG / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Loungewear är den stora trenden i vårmodet (här kan du läsa mer om trenden), naturligtvis helt sprungen ur det faktum att vi lever våra liv mest hemmavid i pandemitider. Det har skapat både ett behov och en efterfrågan efter bekväma kläder – och det har också gjort att vi utmanar hur vi matchar den delen av vår garderob med övriga plagg. 

Att som Jeanette Madsen och Thora Valdimarsdóttir från danska trendmärket Rotate bära höga sandaletter till sitt loungewearset summerar upp det viktigaste tipset för att bära myskläder på stan: Kombinera dem med något som bryter av. Ett loungewearset med sneakers kan vara nog så snyggt, men det ger inte en känsla av uppkläddhet (det finns undantag). Med ett par skor, och kankse även en väska, som helt bryter myskänslan blir det en spännande look. En kavaj över hade gett i princip samma effekt, liksom ett fixat hår eller spännande smycken. Vill du ha mer tips – klicka på länken nedan. Men spana först in mina köptips för joggingoverall … Förlåt, jag menar loungewear-setet!

LÄS ÄVEN: Modechef Lisa Pettersson visar: ”Så stylar du vårens trenplagg: hoodien”

Skandinaviskt chict med danska Rotate

Röd tröja från Rotate. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Röd tröja från Rotate. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Röd tröja från Rotate. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.
Röd tröja från Rotate. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.

Loungewear-tröja från heta märket Rotate och deras kapselkolletion Sunday. Lite oversize i sin passform och med nedsänkt axelsöm som ger rätt avslappnad känsla. Rak i sin design. Gjord helt i ekologisk bomull. Finns även i rosa och svart! Mer info och köp här (länk till Wakakuu). 

Röd loungewearbyxa från Rotate. Klicka på bilden och kom direkt till byxan.Röd loungewearbyxa från Rotate. Klicka på bilden och kom direkt till byxan.Röd loungewearbyxa från Rotate. Klicka på bilden och kom direkt till byxan.
Röd loungewearbyxa från Rotate. Klicka på bilden och kom direkt till byxan.

Skön loungewearbyxa så att du får ett helt set, oversize i passformen och med broderad logo på låret. Byxorna är gjorda av ekologisk bomull. Finns även i rosa och svart. Mer info och köp här (länk till Wakakuu). 

Ny loungewearkollektion från Anine Bing

Grå loungeweartröja från Anine Bing Sport. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Grå loungeweartröja från Anine Bing Sport. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Grå loungeweartröja från Anine Bing Sport. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.
Grå loungeweartröja från Anine Bing Sport. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.

Anine Bing har precis startat en kollektion som hon kallar Anine Bing Sport. Där finns en härlig loungewear-overall som är snygg att bära ihop (man köper förstås delarna var för sig) eller separat. Mer info och köp här (länk till Anine Bing). 

Grå loungewearbyxor från Anine Bing. Klicka på bilden och kom direkt till byxan.Grå loungewearbyxor från Anine Bing. Klicka på bilden och kom direkt till byxan.Grå loungewearbyxor från Anine Bing. Klicka på bilden och kom direkt till byxan.
Grå loungewearbyxor från Anine Bing. Klicka på bilden och kom direkt till byxan.

Mysig loungewearbyxa med logo från Anine Bing Sport som gör ditt set komplett. Mer info och köp här (länk till Anine Bing). 

Loungewear med premiumkänsla från H&M

Beige tröja från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Beige tröja från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Beige tröja från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.
Beige tröja från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.

Lyxig tröja med avslappnad passform i finstickad ull- och jakullsblandning. Superfin som set tillsammans med byxorna eller separat. Finns även i svart och grått. Mer info och köp här (länk till H&M).

Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.
Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.

Lyxiga ullbyxor som hör till tröjan. De två bildar ett lyxigt set att bära med en kavaj över och klack – eller som det är hemmavid. Mer info och köp här (länk till H&M). 

Trendig logo-loungewear från Stylein

Tröja från Stylein. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Tröja från Stylein. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Tröja från Stylein. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.
Tröja från Stylein. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.

Tröja i ekologisk bomull från svenska märket Sylein, komplett med logo på bröstet. Avslappnad fit och mjuk och skön. Bryt av med grå byxor (se dem under) eller med jeans och en sneaker, loafer eller klack! Mer info och köp här (länk till Stylein).  

Loungewearbyxor från Stylein. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Loungewearbyxor från Stylein. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Loungewearbyxor från Stylein. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.
Loungewearbyxor från Stylein. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.

Samma material, samma stil – och olika färg. Så här får du på ett lätt sätt liv i en look! Mer info och köp här (länk till Stylein). 

Lekfull loungewear med tryck från Ganni

Ljuslila tröja med tryck från Ganni. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Ljuslila tröja med tryck från Ganni. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Ljuslila tröja med tryck från Ganni. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.
Ljuslila tröja med tryck från Ganni. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.

Tillverkad i återvunna material och med Gannis humor tydligt förankrad i plagget. Man blir glad när man ser den här! Är detta lite för mycket för dig har man även den här, betydligt mer sobra modellen. Mer info och köp här (länk till Wakakuu). 

Ljuslila loungewearbyxor från Ganni. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Ljuslila loungewearbyxor från Ganni. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Ljuslila loungewearbyxor från Ganni. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.
Ljuslila loungewearbyxor från Ganni. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.

Något oversizade loungewearbyxor som hör till modellen ovan i en fin syrenlila färg som funkar väl i vårens modebild. Mer info och köp här (länk till Wakakuu). 

LÄS ÄVEN 10 bekväma och eleganta hoodies

LÄS ÄVEN 10 pyjamasset som är lika snygga utanför hemmet