Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Chefredaktören: ”Bästa köpen till en romantisk och elegant look”

Upptagen? Shoppingsugen? Rådvill? Då ska du titta hit: Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh väljer ut fem köp som har alla rätt.

Jag börjar använda spetskaftanen redan nu med en slipklänning under för att smygstarta sommaren.

Romantisk spetskaftan från H&M

Spetskaftan från H&M.

Sommaren börjar hägra och med den härliga sommarplagg som jag kan klä upp och ner, på och av. En vadlång kaftan med virkad kant kring öppningen och lång ärm samt uddkant vid ärmslut och i nederkant blir fin över en slipklänning nu och över en baddräkt på stranden. Mer info – köp här (länk till H&M). 

Underklänning från Kappahl

Vit underklänning från Kappahl

Bra underklänningar bör alla kvinnor ha hemma – det är otroligt bra att ha under många plagg. Fler än man kanske tror. Jag använder mina till och med under t-shirts ibland och jag köper alltid klänningar (aldrig linnen) eftersom det är så lätt att använda dem även som toppar (det är så lite och tunt tyg som du behöver stoppa ner). Den här trotjänaren kommer jag ha mycket nytta av! Mer info - köp här (länk till Kappahl). 

Slipklänning från Cos

Neutralt färgad slipklänning med sensuell rygg från Cos.

Sen finns det ju de slipklänningar som är som gjorda för att bäras som de är. Det här är en sådan – men som ändå skulle vara fantastiskt fin under min spetskaftan. Jag älskar den neutrala färgen, skärningen över axlarna och den bara ryggen. Mer info – köp här (länk till Cos). 

Trendiga flipflops från Arket

Flipflops med fyrkantig tå från Arket.

Trenden med den fyrkantiga tån håller i sig – och just uppdaterade flipflops är en av sommarens trender – läs mer om det här i DV:s guide till sommartrender inom mode, mat, vin, resor och skönhet – och jag har fastnat för de här underbara sandalerna som kommer att vara lika snygga till jeans och kostymbyxa som till mina klänningar och kaftaner. Mer info – köp här (länk till Arket).   

Personlig ring från Efva Attling

Ring med sten i rökkvarts från Efva Attling.

Jag gillar att köpa ett nytt smycke inför sommaren. Rökkvarts är, precis som slipklänningen ovan, en sådan vacker neutral färg som är superfint till brännan jag förhoppningsvis snart skaffat. Jag gillar tanken på en sten – iögonfallande – men att då välja en mer neutral färg. Kombinationen blir väldigt stilig, den lägger märke till sig men utan att skrika. Adderar lite lyx varje dag! Mer info – köp här (länk till Åhléns). 

LÄS ÄVEN: Ytterligare en chic kaftanlook Jonna Bergh vill klä sig i – här är hennes shoppingtips