Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Chefredaktör Jonna Bergh: ”En stilresa till Paris med 5 köp”

Upptagen? Shoppingsugen? Rådvill? Då ska du titta hit: Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh väljer ut fem köp som har alla rätt.

Den franska stilen är tidlös och nonchalant elegant, där skepparjackan, jeansen, de platta skorna och en snygg väska är beståndsdelar som alltid funkar – även separat från den här looken.

Skepparkavaj från H&M

Innekavaj på hösten, utejacka på våren och sommaren … Den typ av kavajer gillar jag. Och jag älskar ju bouclé, det känns så franskt chic. Denna jacka finns även i vitt. Ett tips: Detta är ju ett budgetkap och då ser ofta knapparna lite plastiga ut – men det är ju snabbt åtgärdat. Titta förbi syaffären och byt ut knapparna så blir den ännu snyggare. Mer info och köp här (länk till H&M).

Sidenscarf från Totême

En snygg sidenscarf är lite av en vinnare i byrålådan. Även den arbetar hela året – på sommaren har jag den för att skydda håret från solen och nu på vintern runt halsen för att slippa bli sjuk och hålla stilen samtidigt. Jag gillar Totêmes logoplagg, scarfen är inget undantag. Finns i många utföranden och färgställningar. Mer info och köp här (länkt till Wakakuu).

Jeans från Levi’s

Det här är min ultimata jeansmodell alla kategorier – Levi’s 501. Det är jag förstås inte ensam om. Det är en otroligt härlig modell och jag älskar den här klassiska blå tvätten, den blir perfekt för min franska look. Mer info och köp här (länk till Zalando)

Loafers från Cos

Ett par riktigt bra loafers tillhör basgarderoben – och jag fastnade för dessa med fyrkantig tå, väldigt chict. Jag gillar också avsaknaden av utsmyckning, känns klassiskt och tidlöst. Och jag måste nämna tån igen – supersnygg! Mer info och köp här (länk till Cos).

Väska från Saint Laurent

En fransk lyxväska kompletterar min look – jag väljer den här från Saint Laurent. Tycker om den klassiska utformningen samt det tjusiga axelbandet. Mer info och köp här (länk till Mythreresa.com).

LÄS MER: H&M släpper Peta-certifierad kollektion

LÄS MER: Damernas Världs modeexperter: Tre trendsäkrade jobbstilar att bära i höst och vinter

LÄS MER: Sanna Fischer om vinterns träningsmode: ”Älskar att kombinera träningskläderna med andra plagg”