Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chefredaktören: Avslappnad elegans i ljuvliga material

Upptagen? Shoppingsugen? Rådvill? Då ska du titta hit: Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh väljer ut köp som har alla rätt.

Kavaj i linmix från H&M

Ljus kavaj i linmix från H&M.Ljus kavaj i linmix från H&M.Ljus kavaj i linmix från H&M.
Ljus kavaj i linmix från H&M.

Jag har drömt om en sådan här kostym i åratal – lätt oversizad och i ett material som för tankarna till Don Johnson i tv-serien Miami Vice (japp, mitt modeintresse väcktes på 80-talet och det sitter i). Skämt åtsido - jag tycker det är så oehört elegant med den här linnekänslan i en kostym, och ett plus är att delarna är så fina var för sig också. Mer info – köp här (länk till H&M).  

'Byxor i linmix från H&M

Ljusa byxor i linmix från H&M.Ljusa byxor i linmix från H&M.Ljusa byxor i linmix från H&M.
Ljusa byxor i linmix från H&M.

Byxorna till är ju av det slag som jag kommer att leva i denna sommar – vida, sköna, elegant och med resår i midjan. Så perfekta. Elegans och mys i ett plagg. Mer info – köp här (länk till H&M).  

T-shirtens glansiga yta konstraterar så snyggt mot kostymens mer naturnära känsla

Lyxig t-shirt från Wakakuu Icons

Svart glansig t-shirt från Wakakuu Icons.Svart glansig t-shirt från Wakakuu Icons.Svart glansig t-shirt från Wakakuu Icons.
Svart glansig t-shirt från Wakakuu Icons.

Får jag ge ett bra tips, ett tips jag själv verkligen använt? Här kommer det: Om det finns en typ av modell på ett basplagg som du älskar – se till att uppgradera det i ett lyxigt material. Jag tycker den här t-shirten är ett perfekt exempel på en modell jag älskar, en klassisk t-shirt, fast i ett silkesliknande material som ger den ett elegant och lyxigt intryck. T-shirtens glansiga yta konstraterar så snyggt mot kostymens mer naturnära känsla. Mer info och köp här (länk till Wakakuu). 

Silverhalsband från Sophie by Sophie

Halsband med säkerhetsnålar från Sophie by Sophie.Halsband med säkerhetsnålar från Sophie by Sophie.Halsband med säkerhetsnålar från Sophie by Sophie.
Halsband med säkerhetsnålar från Sophie by Sophie.

På avstånd: Ett moderiktigt kedjehalsband. Tittar du närmare ser du att Sophie Gyllenhammar Mattsson lånat säkerhetsnålens estetik. Precis som med t-shirten: Jag gillar när du tar något som är vardagligt och gör något så att de istället får en lyxig känsla. Full pott - kul och personligt. Mer info - köp här (länk till Image Group).  

Väska från Ralph Lauren

Svart väska från Ralph Lauren.Svart väska från Ralph Lauren.Svart väska från Ralph Lauren.
Svart väska från Ralph Lauren.

En sådan här väska är alltid bra att ha: Enkel, passar till allt men som ändå HAR något. Jag gillar den här formen också, snyggt att ha som crossbodyväska – i det här fallet har jag den under kavajen och låter väskan skymta. Mer info – köp här (länk till Åhléns). 

Sandaler från Totême

Svarta sandaler från Totême.Svarta sandaler från Totême.Svarta sandaler från Totême.
Svarta sandaler från Totême.

Svenska Totême satsar mycket på skor just nu – och de här sandalerna tackar jag inte nej till. Tycker de tillhör de bästa i ”dadsandal”-genren med sina mjuka former som gör skon feminin och samtidigt elegant. Det är lite ovanligt just i fråga om den här skomodellen (som är dödssnygg till kostym!). Mer info – köp här (länk till Totême). 

LÄS ÄVEN: Här är fler snygga plagg i linne som vi gärna klickar hem just nu