Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chefredaktören: ”Lönehelg betyder lyxlook med budgetdetaljer”

Upptagen? Shoppingsugen? Rådvill? Då ska du titta hit: Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh väljer ut fem köp som har alla rätt.

”En glansigt lyxig, men i sin design enkel, klänning och så Rodebjers fantastiska kaftan över. Lyft ännu mer med nya accessoarer för våren. Nu är det lönehelg!”

Minimalistdröm: Klänning från Filippa K

Svart minimalistisk klänning från Filippa K.Svart minimalistisk klänning från Filippa K.Svart minimalistisk klänning från Filippa K.
Svart minimalistisk klänning från Filippa K.

Jag är ute efter en lyxig klänning i 90-talschic minimalistisk design. Jag tycker mycket om den här lättburna klänningen från Filippa K, skapad i mitt nya favoritmaterial triacetat - ett lyxigt japanskt material som inte blir statiskt, skrynklar eller krymper. Den har en böljande siluett och hög slits i sidan för volym och rörelse till plagget. Fin att bära själv eller under andra plagg – går att variera mycket! Mer info - köp här (länk till Filippa K)

Sommarens vackraste plagg? Kaftan från Rodebjer

Svart kaftan med rik dekoration i färg från Rodebjer.Svart kaftan med rik dekoration i färg från Rodebjer.Svart kaftan med rik dekoration i färg från Rodebjer.
Svart kaftan med rik dekoration i färg från Rodebjer.

Behöver jag ens motivera det här köpet – Carin Rodebjers kaftaner är ju en svensk klassiker och jag fullkomligt älskar den här. Jag bär den just nu över min svarta klänning – så elegant! – eller över en enkel jeanslook (svarta byxor är också snyggt) och när det blir ännu varmare så bär jag den över baddräkt på stranden (tänk och glida till lunchen i den här – lyxkänsla!). Fantastiskt! Mer info – köp här (länk till Wakakuu).

Klassisk lyxig väska från Ralph Lauren

Svart lyxig bucketbag från Ralph Lauren.Svart lyxig bucketbag från Ralph Lauren.Svart lyxig bucketbag från Ralph Lauren.
Svart lyxig bucketbag från Ralph Lauren.

Jag gillar bucketbag-modellen och jag tycker den är extra fin när det är varmt och till en lätt lyxbohemisk look. Men det är ju en kassisk modell och tycker den är urfin i svart och guld. Det här blir min sommarväska! Kanske din också? Mer info – köp här (länk till Åhléns)

 

Kap: Trendig sandalett från H&M

Flätade sandaletter från H&M.Flätade sandaletter från H&M.Flätade sandaletter från H&M.
Flätade sandaletter från H&M.

Snacka om budgetkap. Ett par sådana här sandaler är vårens klipp som kommer att höja min kaftan-över-klänning-look – plus mina mer jeansbaserade outfits – en nivå. Älskar den lilla klacken och flätdetaljen. Mer info – köp här (länk till H&M)

Maffig och modern cocktailring från Edblad

Guldfärgad cocktailring från Edblad.Guldfärgad cocktailring från Edblad.Guldfärgad cocktailring från Edblad.
Guldfärgad cocktailring från Edblad.

En statementring matchar den otroliga kaftanen. Jag har fastnat för den här med fin organisk form och har 14K guldplätering – men priset är fortfarande förhållandevis lågt tycker jag! Ringens skena har en rundad insida för bättre komfort. Den här ringen blir pricken över i-et i min look! Mer info – köp här (länk till Edblad). 

LÄS ÄVEN ”Svart är visst en vårfärg”, menar Jonna Bergh. Här är hennes vårköp!