Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Chefredaktören: ”Modern kostymlook: Fräscht monokromt med nyansskillnad”

Upptagen? Shoppingsugen? Rådvill? Då ska du titta hit: Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh väljer ut fem köp som har alla rätt.

Jag är enormt sugen på en kostym i en vacker vårfärg – bonus är att delarna var för sig piggar upp hela min vårstil. Byxorna är superfina till en snygg tröja och kavajen till jeans är en hit!

Solglasögon från Cos

Klicka på bilden och kom direkt till solglasögonen.

Jag tackar aldrig nej till ett cateye-öga, och i den här uppdaterade varianten från Cos och Yuma Labs är en hit! Stilsäkert, personligt och, ja faktiskt, klassiska på en och samma gång. Mer info - köp här (länk till Cos). 

Kavaj från Arket

Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.
Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.

Ett kostymköp ångrar du aldrig, brukar jag säga. Att slå till på en kostym i en färg är mitt bästa stylingtips för våren – så klassiskt elegant, men ändå personligt och feminint. Jag älskar den här lila färgen – inte minst för att den både känns vårig, men ändå fin året om. Kavajen har den där lätt oversizade silhuetten som jag älskar och tycker är så klädsam. Och byxorna har hög midja – så rätt. Kort sagt: En kostym med alla rätt där även delarna är snygga (och inhandlas) var för sig.  Mer info om kavajen – köp här (länk till Arket). Mer info om byxorna – köp här (länk till Arket). 

Ljust lila skjorta från Kappahl

Klicka på bilden och kom direkt till skjortan.

En härlig, lös skjorta i superfin lila färg matchar jag gärna till kavajen – att nyanserna skiljer sig åt är det som gör looken. Att klä sig i samma färg, men med skiftande nyanser, är ett stylingtrick som gör att du både ser ”ihophållen” ut – men samtidigt blir din look mer intressant. Behöver jag säga att den här skjortan även är ljuvlig till vilen byxa eller kjol som helst. Härlig vårfärg. Mer info – köp här (länk till Kappahl).

Trendig croissent-väska från Lindex

Klicka på bilden och kom direkt till väskan.

Jag älskar de nya croissentväskorna som poppar upp och som lyckas ge 90-talsväskan ett nytt, modernt utseende! Detta är en väska som verkligen sätter pricken över i så fort du bär den. Mer info – köp här (länk till Lindex). 

Skor från Atp Atelier

Klicka på bilden och kom direkt till skorna.

En evig favorit som jag tycker har det lilla extra, men den ”tunga” som utgör tåpartiet. Lägg till en behaglig höjd och enkel design och du har ett par riktigt användbara snyggskor! Jag bär gärna dessa även med en snygg strumpa. Mer info – köp här (länk till Wakakuu). 

LÄS ÄVEN Modechefen: Vårens 10 viktigaste nyckelplagg